Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve Bilim Kurulu Üyesi arasında ilaç diyaloğu

Prof. Dr. Ercüment Ovalı ile Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap arasında ilaç diyaloğu

Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve Bilim Kurulu Üyesi arasında ilaç diyaloğu

Prof. Dr. Ercüment Ovalı’nın koronavirüs üzerine çalıştığı Dornaz Alfa ilacıyla ilgili Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap twitter hesabından, “Bu tür heyecanlı açıklamalar insanlarda gereksiz ve bilimsel zemini olmayan güven ve umut duygusuna sebep oluyor" diyerek halkın gereksiz heyecana ve umuda kapılmaması gerektiğini vurguladı.

Azap, "O yüzden bunları çok dikkatli bir şekilde değerlendirmek lazım. Çok sayıda çalışmalar var ama hala tedavide etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir ilacımız yok" dedi.

“AMACIMIZ MOLEKÜLÜ BİZ BULDUK DEMEK DEĞİL”

Prof. Dr. Alpay Azap’ın açıklamasına Twitter hesabından yanıt veren Prof. Dr. Ercüment Ovalı ise şunları söyledi:

“Dornaz Alfa ve Covid-19 tweetime yönelik açıklamamdır:

16 Nisan 2020 tarihinde gece yarısı attığım tweet mesajımın yanlış anlaşılması beni fazlasıyla üzmüştür. Kullandığım ifadeden bir ilaç-molekül bulduğumuz manası çıkartılmıştır, bu doğru değildir.

Biz ilacın firma ve marka ismi vermemek için farmakolojik ismini kullandık. Amacımız molekülü biz bulduk demek değildi. Bizim acilen test edilmesini istediğimiz ve öngördüğümüz şey, bu ilacın Covid-19 hastalığı tedavi sürecinde yararlı olabileceği idi.

Özetle biz bir ilaç bulmadık, biz bir ilacın Covid-19 tedavisinde kullanılabileceğini öngördük, ayrıca bugünlerde dünyada başka araştırmacıların da benzer düşünceleri olduğu görülmektedir.

Bu ilacın Covid-19 tedavisinde kullanımı ile ilgili klinik araştırma gerçekleştirme talebimiz TUSEB’ e iletilmiştir. Bu noktada bizce önemli olan tartışmaların bir kenara bırakılıp acilen bu ve benzeri çalışmaların gerçekleştirilmesidir.

Saygılarımla.”

ulusal.com.tr

koronavirüs ercüment ovalı