Erdoğan'dan Ergenekon kararı yorumu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın açıklamalarıyla başlayan Laiklik tartışmasıyla ilgili konuştu. "Laikliği ladinilik, din karşıtlığı gibi sunar ve uygularsanız elbette itirazlarla karşılaşırsınız” diyen Erdoğan, "Yeni anayasada İslami vurgu olmalı" görüşleri için de "Bunlar boş şeyler. Ben bir Müslüman olarak inancımı yaşayabiliyorsam mesele bitmiştir" yorumu yaptı.

Erdoğan'dan Ergenekon kararı yorumu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın, "Yeni anayasada laiklik olmasın" sözlerine ilişkin konuştu. Erdoğan, Hırvatistan ziyaretinde beraberindeki gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, "Ben bu konudaki görüşümü, Mısır’da söyledim. Laikliğin, devletin tüm farklı inanç grupları için bir güvence olduğunu, bütün farklı inanç gruplarına eşit mesafede durması olduğunu anlattım. (...) Laikliği, ladinilik, din karşıtlığı gibi sunar ya da uygularsanız, elbette itirazlarla karşılaşırsınız. Oysa laiklik, devletin, tüm inançlara, ateistler dahil tüm gruplara eşit mesafede olması; tüm inanç gruplarının devletin güvencesi altında olmasıdır" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Yeni anayasada İslami vurgu olmalı" görüşleri için "Bunlar boş şeyler. Ben bir Müslüman olarak inancımı yaşayabiliyorsam mesele bitmiştir" yorumu yaptı.

Yargıtay'ın Ergenekon davası için verdiği bozma kararını da değerlendiren Erdoğan "Tabii ki bu yargıyla alakalı bir konu. Bu tür konuların sulandırılması elbette doğru olmaz. Ergenekon’da da Balyoz’da da, kimileri haklı olarak yargılandıysa da elbette haksızlığa uğrayanlar da oldu." dedi

Gazetecilerin, "Ergenekon veya Balyoz gibi örgütler yoktur denemez mi demek istiyorsunuz?" sorusuna Erdoğan, "Adı tam öyle midir değil midir, ayrı konu. Ama “Ortada hiçbir şey yoktu” fikrine de katılmıyorum. Zaten ortada bir şeyler de olduğu için yaşandı tüm bu sıkıntılar." yanıtını verdi. "Yeni bir süreç başlaması gerektiğini düşünüyor musunuz?" sorusunu da "Asli olan ve de önemli olan, hakkın er ya da geç tecelli etmesidir. Zulmetmiş olanlar varsa, onlar da layıkları ne ise onu bulmalı" sözleriyle yanıtladı.

ulusalkanal.com.tr