MHP'de liste depremi

Milletvekili aday listesini ilk açıklayan parti MHP oldu. Gece boyunca süren çalışmalar sabaha doğru bitti. Partinin ağır isimlerinden Meral Akşener aday gösterilmedi. Karar parti tabanında büyük rahatsızlığa yol açtı. Genel Başkan Yardımcıları ile Ekmeleddin İhsanoğlu ise listedeki yerini korudu.

MHP'de liste depremi

MHP'de 1 Kasım seçimleri için yapılan liste çalışmaları sabah saatlerine kadar sürdü. Devlet Bahçeli başkanlığında toplanan parti meclisi aday listesinde önemli kararlara imza attı. Liste partiye yakın bir internet sitesinden açıklandı.

MHP listesinden sürprizler vardı. Beklendiği gibi Tuğrul Türkeş listeye alınmadı. Murat Başesgioğlu ise adaylık başvurusunda bulunmadı. Asıl sürpriz ise Meral Akşener oldu.

Devlet Bahçeli, partinin ağır toplarından Meral Akşener'i aday göstermedi. Akşener'in adaylığı kendi istemediği iddia edildi. Akşener'in listede olmadığı haberi parti tabanında büyük rahatsızlığa yol açtı.

Bahçeli, Akşener'in adını 7 Haziran seçimleri sonrası Meclis Başkanlığı tartışmaları sırasında çizmişti.

Partiden daha önce de Sinan Oğan ve Tuğrul Türkeş ihraç edilmişti.

Listelerdeki tek sürpriz Meral Akşener değildi. Milletvekilleri Musta Erdem, Ali Mustafa Uzunırmak, Zeynel Balkız, Şefik Çirkin, Durmuş Yalçın gibi isimler de listelerde yer bulamadı. Abdullah Çatlı'nın kızı Gökçen Çatlı'da aday gösterilmeyenler arasında.

MHP'de Genel Başkan Yardımcıları ile Ekmeleddin İhsanoğlu listedeki yerlerini korudu. Listede bir hata da yapıldı. Dilek Kiraz Deniz hem İstanbul 1. Bölge 18. sıradan, hem Samsun 7. sıradan aday gösterildi.

MHP kesin aday listesini YSK'ya teslim ederken, Devlet Bahçeli'den listelerle ilgili bir açıklama geldi. MHP Genel Başkanı, 1 Kasım'da Türkiye'nin yönetimine geleceklerini" söyleid.

ulusalkanal.com.tr

mhp ysk meral akşener