Yüksekova Belediyesi kadın futbol takımı Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyor

Hakkari Yüksekova Belediyesi kadın futbol takımı Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyor. Takım; yaşları 15 ile 18 arasında değişen 30 sporcudan oluşuyor. "Futbol yürek işidir" diyen kızlar, futbolda kadınlarında söz sahibi olduğunu göstermek için "başarılı olmak zorundayız, çok çalışacağız" diyor.

Yaşları 15 ila 18 arasında değişiyor. Onlar, Hakkari'nin Yüksekova Belediyesi Kadın Futbol Takımı.

Takım, gelecek yıl yapılacak Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası ve Kadınlar 3. Ligi'nde mücadele etmeye hazırlanıyor. Kızlar, okul ve takımı birlikte götürüyorlar. İkisi bir arada zor olsa da, hayalleri büyük ve başarılı olmak istiyorlar.

Yaz aylarında öğrencileri spora yönlendirmek amacıyla futbol okulu açan Yüksekova Belediyesi, yaşları 15 ile 18 arasında değişen 30 sporcunun yer aldığı kadın futbol takımı kurdu.

Yüksekova Belediyespor Kadın Futbol Takımı, ilçe şehir stadı tesislerinde antrenman yapıyor. Takım Antrenörü Metin Karadaş, takımda önemli yeteneklerin bulunduğunu, gelecek dönemde milli takıma sporcular kazandırabileceklerini söyledi.

Takımın kışın antreman yapabilecekleri kapalı bir alana ihtiyacı var. Tüm zorluklara rağmen takım arkadaşları ile gecesini gündüzüne katan kaleci Çimen Atilla, gelecekte futbolda söz sahibi olmak istiyor.

ulusal.com.tr

Hakkari Yüksekova