Seçim kutlaması yapanlara saldırı güvenlik kamerasında

24 Haziran gecesi kalabalık bir grup İzmir'de seçim sonuçlarını kutlayan AKP'li kadınlara saldırdı. 5 kadının içinde olduğu otomobildeki Türk bayrağı söküldü, arabaya tekmeler atıldı. Bütün bunlar Karşıyaka ilçe seçim kuruluna 10 metre uzaklıktaki akaryakıt istasyonunda yaşandı. Linç girişimi ile ilgili savcılık soruşturma başlattı.

Tuğba Özmen, 24 Haziran gecesi seçim sonuçlarını kutlamak için İzmir’de otomobili ile sokağa çıktı. Özmen AKP’liydi. Aracıyla caddelerde turladı ve yakıtı azaldığı için Karşıyaka İlçe Seçim Kurulu’nun yanındaki akaryakıt istasyona yanaştı.

Dörtlülerin yandığı araçta iki Türk bayrağı vardı. Tuğba Özmen araçtan indi ve orada olan bir kadın sözlü olarak sataştı. Arkadan gelen bir erkek de araçtaki Türk Bayrağını söktü. Tuğba Özmen yaşananları Anadolu Ajansı’na anlattı.

Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı. Tuğba Özmen kalabalığı görünce arabasına binip gitmek istedi ancak gidemedi.

Saat gece 12.30’u gösteriyordu. Karşıyaka Seçim Kurulu’nun önünde olan kalabalık grup bir anda o bölgeye koştu. Öfkeli kalabalık aracı tekmeledi.

Saldırgan grubu bölgedeki bazı vatandaşlar durdurmak istedi ancak başaralı olmadı. Seçim kurulu önündeki 2 polis araya girdi ancak polisler de etkisiz kaldı. Sağduyulu yurttaşlar saldırganlar ile aracın arasına girdi ve Tuğba Özmen ve arkadaşları bölgeden uzaklaşabildi.

Tuğba Özmen ile birlikte otomobildeki 5 kadın savcılığa şikâyet dilekçesi verdi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Özmen ailesi avukatları olay yerini gören 15 kamera kaydını dilekçe ekinde savcılığa sundu. Savcılık saldırganların tespiti için çalışma başlattı.

ulusal.com