Suriye'de kukla devlet planı! Türkiye'nin yol haritası ne olmalı? Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar yanıtladı

Dikkatler Doğu Akdeniz'e çevrilmişken Amerika, Suriye’deki kara gücü PKK/PYD'ye kukla devlet kurma çalışmalarına hız verdi. ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey gözetiminde uzun zamandır anlaşamayan Barzani ile PKK/PYD'yi uzlaştırmak istemesi bunun bir göstergesi olarak yorumlandı. Peki Türkiye, burada hangi adımları atmalı?

Suriye'de kukla devlet planı! Türkiye'nin yol haritası ne olmalı? Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar yanıtladı

Türk ordusu Atlantik cephesinin terör koridoru hedefine peş peşe yaptığı harekatlarla ağır darbeler indirdi. Hüsrana uğrayan ABD destekli terör örgütü PKK işgal ettiği Suriye topraklarının önemli bir kısmını kaybetti. Ancak Washington Suriye'yi bölme, bölgeyi kan gölüne çevirme konusunda yeni adımlar atıyor. Son hamle ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in Suriye temaslarıyla geldi.

Jeffrey, temaslarında Barzani ile PKK/PYD'yi aynı masa etrafında topladı. Taraflar arasında 40 kişilik Kürt Yüksek Konseyi kuruldu. Uzun bir süredir taraflar arasında görüş ayrılığı ve çatışma vardı.

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, son adımla birlikte Suriye'yi bölme projesini hızlandıran Amerika'nın çalışmalarını Ulusal Kanal’a değerlendirdi.

Ağar, Atlantik cephesinin uzun vadede hedefinin Türkiye olduğunu söyledi.

Ağar, Türkiye'nin terör devletine izin vermemek için Barzani ile PKK/PYD'nin yaptığı anlaşmayı engellemesi gerektiğini vurguladı.

HABER: BUSE GENÇTÜRK

ulusal.com.tr

amerika pkk suriye pyd doğu akdeniz