Bolu'da sıcaklık - 29,7 dereceyi gördü

Türkiye'de dün gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 29,7 dereceyle Bolu Gerede'de ölçüldü. Van'ın Erciş ilçesinde kış güzellikleri drone ile görüntülendi. Mevsimin çetin geçtiği illerden Erzurum'da yağan kar nedeniyle güzel görüntüler oluştu.

Bolu'da sıcaklık - 29,7 dereceyi gördü

Kentler beyaza büründü. Kar yağışı, bir taraftan yaşamı zorlaştırırken, diğer taraftan da güzel görüntüler oluşturdu.

Bolu, Türkiye'nin gece en soğuk ili oldu. En düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 29,7 dereceyle Gerede ilçesinde ölçüldü.

Bolu Batı Karadeniz Orman Araştırma İstasyonu ise eksi 29 dereceyle ikinci sırada yer aldı. En soğuk üçüncü yer, sıfırın altında 26,6 derece ile Sivas'ın İmranlı ilçesi oldu.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde ise 'kardan kadının' çalınması, güvenlik kameralarına yansıdı. İlçede faaliyet gösteren bir dil okulunun çalışanları, 3 gün önce iş yerinin önüne yaptıkları kardan kadının yerinde olmadığını fark etti. Güvenlik kamerası kayıtları incelendi. Kardan kadının iş yerinin önünden bazı kişiler tarafından alıp götürüldüğü görüldü.

Bu kış güzelliklerinin drone ile havadan görüntülendiği kentimiz, Van'ın Erciş ilçesi… İlçede gece saatlerinde etkili olan kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. Kar, Van Gölü sahilinde ve parklarda güzel manzaralar oluşturdu.

Belediye ekipleri cadde ve sokaklarda biriken karları kamyonlarla ilçe dışına taşıdı. Karayolları ekipleri de Erciş-Ağrı ile Erciş-Van kara yollarında kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Kış mevsiminin çetin geçtiği illerimizden Erzurum'da kar yağışı etkisini sürdürüyor. Dönemin Osmanlı padişahları tarafından, halkı ve şehri düşmandan korumak amacıyla yapılan "93 Harbi'nin tanığı" tabyalar beyaz örtüyle kaplandı. Tarihi yapıda kar, işte bu güzel görüntüleri oluşturdu.

Beyaza bürünen kent merkezinde de soğuk havanın etkisiyle çatılarda buz sarkıtları oluştu. Belediye ekipleri yollarda ve kaldırımlarda kar temizleme çalışması yürüttü.

Kars ve Ağrı'da da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava yaşamı zorlaştırdı. Kars-Digor kara yolunun Hanlar Geçidi mevkisinde tipi nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Ağrı'da ise, vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önünü kardan temizledi. Beyaza bürünen iki kentimizde de belediye ve karayolları ekipleri kar küreme çalışması yaptı.

kar kars ağrı soğuk sıcaklık kış bolu Batı Karadeniz Hava karayolları