BM: Gelişmekte olan ülkelerin 2,5 trilyon dolara ihtiyacı var
Birleşmiş Milletler, KOVİD-19 salgını nedeniyle küresel ölçekte ekonominin darbe alacağını açıkladı. Raporda, gelişmekte olan ülkelere 2,5 trilyon dolarlık yardım paketiyle destek sağlanmaması durumunda büyük krizlerin kapıda olduğu vurgulandı.
Koronavirüs salgınının ekonomik etkileri, ülkelerin ekonomilerine büyük darbe vurabilir. Uyarı Birleşmiş Milletlerden geldi.
Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı, Kovid-19 salgınının yol açacağı ekonomik krizi raporlaştırdı. Gelişmekte olan ülkelerin, ABD'nin 2,2 trilyon dolarlık destek paketinden daha fazlasına gereksinim duyacağı kaydedildi.
Birleşmiş Milletler uzmanlarına göre gelişmekte olan ülkelerin önümüzdeki iki yıl için kredi ve borç ertelemelerini de kapsayacak şekilde yaklaşık 2,5 trilyon dolarlık kurtarma paketine ihtiyacı var. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres; "2. Dünya Savaşı'ndan sonra karşı karşıya kaldığımız en zorlu kriz." sözleriyle mevcut durumu değerlendirdi.
Guterres'in açıkladığı rapora göre, 5 ila 25 milyon kişinin işini kaybedebilir. 860 milyar ile 3,4 trilyon dolar gelir kaybı yaşanabileceğini de aynı raporda öngörülüyor.
Ekonomistler, Koronavirüs salgınının ekonomik etkisinin, 2008’deki küresel mali krizin etkilerinden çok daha fazla hissedileceği uyarısında bulundu. G20 ülkeleri, pandeminin sonuçlarını bertaraf etmek için ekonomilerine 5 trilyon dolar pompalamayı kararlaştırdı.
Ancak Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı, bu miktarın yeterli olmayacağı görüşünde…
ulusal.com.tr