Hastalara kötü haber

Hükümet, diyaliz ve kanser hastalarından da ek ücret almaya hazırlığında. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hastalardan 4 bin ile 20 bin liraya arasında ek ücret alınmasını öngören bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Hastalara kötü haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kanser ve diyaliz hastalarına da ilave ücret getirmeye hazırlanıyor. Bakanlık daha önce de Özel sağlık kuruluşlarında ilave ücretin oranlarını yüzde 200’e kadar artırmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, konuyla ilgili Ankara Ticaret Odası Meclis Toplantısı’nda konuştu. Çelik, özel sağlık kuruluşlarının kanser ve diyaliz hizmetleri için ek ücret talep ettiğini söyledi. Bakan, özel hastanelerin bu isteğini vatandaşın sırtına yıkacak bir formül gündeme getirdi. Buna göre; diyaliz hastalarından 4 bin liraya, kanser hastalarından da 20 bin liraya kadar ilave ücret alınacak.

Bakan Çelik Ankaralı sanayicilere yaptığı konuşmada, özel hastaneler ve kamu hastanelerinin bir tutulmasının doğru olmadığını belirtti. Diyaliz ve onkoloji merkezleri gibi branşlarda fark alma imkanı olmadığı için özel sağlık kuruluşlarının taleplerinin haklı olduğunu savundu.

ulusalkanal.com.tr