FETÖ'nün Endonezya sorumlusu itirafçı oldu

Endonezya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen FETÖ'cü Hakan İslamoğlu, itirafçı oldu. Savcılık ifadesinde 80 FETÖ imamının adını veren İslamoğlu, Endonezya'daki FETÖ yapılanmasını da isim isim anlattı, 50 örgüt üyesini teşhis etti. İslamoğlu, itirafçı olduğu için adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FETÖ'nün Endonezya sorumlusu itirafçı oldu

İtirafçı oldu, onlarca FETÖ imamını deşifre etti.

Endonezya'da yakalanarak özel bir uçakla Türkiye'ye getirilen FETÖ'cü Hakan İslamoğlu'nu, Ankara Cumhuriyet Savcısı Velihattin Eldemir sorguladı.

İslamoğlu sorguda, Endonezya’da Kaynak Holding temsilcisi olduğunu söyledi. Kaynak Holding, FETÖ'nün önemli kasalarından biri olarak biliniyor.

İslamoğlu, 80 FETÖ imamının ismini verdi. Bunların arasında Amerika ve Avusturya dahil 5 ülkenin de FETÖ imamının olduğu belirtildi.

Endonezya'daki FETÖ yapılanmasının da ayrıntılarını anlatan İslamoğlu, 50 örgüt mensubunu fotoğraflarıyla birlikte teşhis etti.

15 Temmuz darbesinde kritik rol üstlenen sivil imam Kemal Batmaz'ı da tanıdığını söyleyen İslamoğlu, zaman zaman yapılan yemek organizasyonlarında gördüğünü aktardı.

İslamoğlu, itirafçı olmasının ardından savcılık tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu arada aynı operasyonla Türkiye'ye getirilen Pakistan'daki FETÖ okullarının müdürü Mesut Kaçmaz ile eşi Meral Kaçmaz'ın da sorgusu sürüyor. Kaçmaz ailesi, Pakistan'da yakalandıktan sonra gözleri bağlanarak başlarına çuval geçirilmiş vaziyette Türkiye'ye teslim edilmişti.

Meral Kaçmaz, "Terör Örgütü Üyesi Olmak" suçlamasıyla 2'inci Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Sevk yazısında Kaçmaz'ın FETÖ'nün Pakistan'daki Rumi Form yöneticisi olduğu, bu ülkede kadın yapılanmasını organize ettiği belirtildi. Şüpheli Meral Kaçmaz'ın Pakistan'da FETÖ ait PAK-TÜRK okullarında da görev yaptığı anlatıldı.

Meral Kaçmaz ifadesinde, eşi Mesut Kaçmaz'ın oyun programı olarak bilinen ancak FETÖ tarafından kriptolanan "Candy Crush" üzerinden iletişim sağladığını anlattı. Kaçmaz, mahkemece tutuklandı.

ulusal.com.tr

fetö endonezya