Karadeniz'e düşen Rus uçağının gövdesine ulaşıldı

Suriye'nin Lazkiye kentine gitmek üzere Rusya'dan hareket eden ancak içindeki 92 kişiyle birlikte Karadeniz'e düşen Rus uçağının gövdesi bulundu. Arama çalışmalarına katılan dalgıçların uçağın gövdesinin yerini tespit ettikleri belirtildi. Açıklama göre uçağın gövdesi kıyıdan 1. 6 kilometre uzaklıkta ve 27 metre derinlikte.

Karadeniz'e düşen Rus uçağının gövdesine ulaşıldı

Suriye'nin Lazkiye kentine gitmek üzere Rusya'nın Soçi havalanan ve içerisindeki 92 kişiyle birlikte Karadeniz'e düşen Tu-154 tipi Rus askeri uçağının gövdesi bulundu.

Açıklama Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'ndan yapıldı. Uçağın gövdesi, kıyıdan 1.6 kilometre uzaklıkta ve 27 metre derinlikte tespit edildi. Arama kurtarma ekibinde yer alan bir uzman da enkaza ait 4 parçanın daha bulunduğunu söyledi.

Tu-154'ün uçuş kontrol sistemine ait 2 parça da su yüzüne çıkarıldı.

Öte yandan Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, olayın Rusya'nın Suriye'deki faaliyetlerini etkilemeyeceğini belirtti. Klintseviç, "Bu olaydan gereken tüm dersler alınacak. Ancak Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin Suriye'deki faaliyetlerini hiçbir şekilde etkilemeyecek" dedi.

Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov da uçağın bir terör eylemi sonucunda değil teknik bir problem ya da pilotaj hatası sebebiyle düştüğünü tahmin ettiklerini söyledi. Sokolov, uçağın düşmesine kesin olarak neyin neden olduğunu soruşturma sonucunda anlayacaklarını vurguladı.

Uçakta bulunan Kızıl Ordu Korosu üyeleri için tüm dünyadan müzisyenler de üzüntülerini paylaştı. İznik Mehter Takımı kurucusu Kadir Akçaalan da "Onlar bizim kardeşimiz gibiydi" dedi.

ulusalkanal.com.tr

karadeniz rus uçağı