Yeni 'Paket' geliyor!

AKP Hükümeti yeni açılım paketi için çalışmalara başladı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çalışmaların Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla yürütüldüğünü söyledi. Bozdağ, AKP'nin seçim seçim barajı önerisiyle ilgili muhalefete mesaj gönderdi. Başbakan Yardımcısı, "Dar bölge ya da daraltılmış bölge. Hayır diyorlarsa biz birini hayata geçiririz" dedi.

Yeni 'Paket' geliyor!

AKP Hükümeti, açılım paketine yenisini eklemek için kolları sıvadı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, açlışmaların Başbakan'ın talimatı doğrultusunda yürütüldüğünü açıkladı.

“Bundan sonra yeni adımlar atılması hususunda Başbakanımızın talimatı çerçevesinde yürüyen çalışmalar vardır. Bu çalışmaların nihayetlenmesi sonucunda yeni adımların neler olacağını Türkiye kamuoyuyla paylaşacağız”

Bozdağ, seçim sistemiyle ilgili açılım önerilerini yineledi.

“ Dar bölge seçim sistemiyle birlikte 0 barajı uygulayalım. Yok barajı aşağıya çekelim diyorsanız, ona da varız, yüzde 5'e çekiyoruz, ancak bu halde daraltılmış bölge yapalım”

Muhalefet partilerine seslenen Bozdağ, "Dar bölge ya da daraltılmış bölge. Hayır diyorlarsa biz birini hayata geçiririz" dedi.

“Bunlardan hangisine siyasi partiler evet derse biz ikisine de varız. Dar bölge derse dar bölkgeye ve yüzde 0 baraja; yüzde 5 baraj daraltılmış bölge derse ona da varız. Bunların ikisine de hayır diyorlarsa bunlardan birini hayata geçireceğiz”

ulusalkanal.com.tr