Steinmeier: Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığı uzun süreli olmamalı

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde kurulmak istenen Amerikan-İsrail koridoruna karşı başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı Batı ülkelerinde rahatsızlık yaratmaya devam ediyor. Amerika ve Fransa'nın ardından Almanya da harekat karşıtı açıklama yaptı. Almanya Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin Suriye'deki askeri harekâtının uzun süreli bir varlığa dönüşmemesi gerektiğini söyledi.

Steinmeier: Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığı uzun süreli olmamalı

Batı, Türkiye tarafından Suiye'nin kuzeyindeki Amerikan-İsrail koridoru ile PKK/PYD terör örgütüne karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'ndan rahatsız. Amerika ve Fransa'dan sonra Fırat Kalkanı Harekatı'na karşı açıklama yapan ülkelerin arasına Almanya da katıldı.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye'yi emperyalist Batı ülkeleri ile bir tutarak Türkiye’nin Suriye’deki askeri harekâtının uzun süreli bir askeri varlığa dönüşmemesi gerektiğini iddia etti.

Fırat Kalkanı Harekatı'na dikkat çeken Steinmeier, "Ancak hepimizin Suriye topraklarında uzun süreli askeri karşılaşmalardan kaçınma konusunda çıkarı bulunuyor" dedi.

Steinmeier, bölgedeki PKK/PYD terör örgütünün Türkiye'ye karşı tehdit oluşturmasına değinmedi.

ulusalkanal.com.tr

türkiye suriye