HSYK'dan o hakimler için jet toplantı

F tipi yapının, polis şeflerinin tahliyesi için adliyede başlattığı krize HSYK el koydu. Kurulun 2'nci Dairesi bugün saat 14.00'te olağanüstü toplanacak. HSYK'nın iki hakimi de ön rapor ışığında açığa alabileceği bildiriliyor. HSYK 3'üncü Dairesi'nin görevlendirdiği müfettişler de 2 hakimle ilgili, "Görevi kötüye kullanmak", "yasalara aykırı kararlar vermek" ve "Terör örgütünün amacına hizmet etmek" gerekçesiyle işlem yürütüyor.

HSYK'dan o hakimler için jet toplantı

Çağlayan'daki İstanbul adliyesi, F tipi yapının tahliye hamlesiyle hareketli bir haftasonu yaşadı. Polis şeflerinin avukatları, yetkili olmadığı halde Asliye Ceza hakimlerine başvuru yaparak tahliye kararı aldı. Tahliye senaryosu, Sulh Ceza Hakimliği ve Başsavcılığın müdahalesiyle engellendi.

Olayın ardından HSYK duruma el koydu. HSYK 2'nci Dairesi saat 14.00'te olağanüstü toplanma kararı aldı. 2'nci Dairenin hakimleri açığa alabileceği belirtildi.

Aynı zamanda olayla ilgili müfettiş görevlendirildi. Müfettişler adliye personelinin ifadesini aldı.

2 hakim hakkında, "Görevi kötüye kullanmak", "yasalara aykırı kararlar vermek" ve "Terör örgütünün amacına hizmet etmek" gerekçesiyle işlem yürütüldüğü öğrenildi.

Sulh Ceza hakimleri hakkındaki reddi hakim talebini kabul eden Asliye Ceza hakimi Metin Özçelik ile tahliye kararını imzalayan Asliye Ceza hakimi Mustafa Başer'in izinli olmalarına rağmen adliyeye geldikleri ortaya çıktı.

Bu arada, avukatların tahliye kararının uygulanması için nöbetçi Savcı Orhan Güldiker'e yaptığı başvuru da reddedildi. Savcı Güldiker, tahliye müzekkerelerinin, mahkemeye iadesine karar verdi.

Tahliye kararının uygulanması halinde, tahliye olan tüm şüphelilerin derhal yutdışına kaçacakları öne sürüldü.

ulusalkanal.com.tr

hsyk