Kayyum atanan Kaynak Holding'in bilinmeyenleri

Kaynak Holding'e bağlı şirketlere kayyum atanmasına neden olan raporların ayrıntıları ortaya çıktı. Raporlarda, şirketlerin Fethullahçı Terör Örgütü'ne nasıl finans sağladığı tek tek tespit edildi. Paravan krediler çekildiği, bunların Hollanda'da kurulan partner şirketlere aktarıldığı saptandı. Tek kalemde aktarılan para 46 milyon lira. Paranın toplam tutarı ise hala araştırılıyor.

Kayyum atanan Kaynak Holding'in bilinmeyenleri

Darbe üstüne darbe yiyen Fethullahçı Terör Örgütü'nün kaynaklarını Hollanda'ya transfer ettiği ortaya çıktı. Kaynak Holding hakkında hazırlanan raporlarda çarpıcı bilgiler yer aldı.

SGK, MASAK ve vergi uzmanlarından oluşan bilirkişi heyetinin raporunda, paravan krediler çekilerek paraların Hollanda'daki paravan şirketlere aktarıldığı belirlendi.

Rapora göre; Kaynak Holding'te çalışan bir yönetici, "holding binasını teminat göstererek" çeşitli bankalardan kredi çekti. "Ticari faaliyet amaçlı" gibi gösterilen kredilerin tutarı 46 milyon liraya kadar ulaştı. Yönetici, parayı tek seferde Hollanda'daki paravan şirkete aktardı. Holding'te asgari ücretle çalışan bir kişi de çeşitli bankalardan topladığı 1 milyon 800 bin lirayı da yine aynı yöntemi uyguladı. Hollanda'daki şirketin tüm yöneticilerinin de Kaynak Holding çalışanı olduğu belirlendi.

Anadolu 10'uncu Sulh Ceza Hakimliği'nin kayyum kararında, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan inceleme kurulunca hazırlanan rapora da yer verildi.

Raporda, bazı elektronik haberleşmelerde "G" ve "B" gibi kod isimler, kamuda işe yerleştirilmeleri istenen 100 kişinin adları, "sohbete gelen" ve "sohbete gelmeyen"lerin listelendiği, örgüte muhalif yazarların listeleri bulundu. Raporlarda Kaynak Holding'in ticari bir işletmeden çok örgütün yönetim merkezi olarak kullanıldığı ifade edildi.

Şirketlerden ele geçirilen 220 ila 230 Terabyte'lık dijital verilerin tamamen incelenmesinden sonra daha ayrıntılı bilgilere ulaşılacağı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr