Astana'daki barış görüşmeleri için hazırlıklar başladı

Rusya, Türkiye, İran ve Suriye’nin katılacağı Astana'daki barış görüşmeleri için hazırlıklar başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmeye Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev de katıldı. Putin Rusya Güvenlik Konseyi Üyeleri ile de toplantı yaptı. Toplantıda, Astana'daki görüşmeler için yapılan hazırlıkların ele alındığı belirtildi.

Astana'daki barış görüşmeleri için hazırlıklar başladı

Moskova'da temelleri atılan Suriye için barış görüşmeleri Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılacak. Türkiye-Rusya-İran ve Suriye Ocak ayında Astana'daki barış masasına oturacak.

Görüşmeler için hazırlıklar da başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptı.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin ve Erdoğan Suriye barış görüşmeleri konusunu ayrıntılı şekilde ele aldı. Görüşmeye Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev de katıldı.

Putin, Rusya Güvenlik Konseyi üyeleri ile de bir araya geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, toplantıda, Suriye’deki krize çözüm meselesini ele aldığını belirtti.

Peskov, toplantıda Astana’da Suriyeliler arasında diyalog görüşmelerinin yapılmasına ilişkin hazırlıkların görüşüldüğünü kaydetti.

Astana'daki görüşmelerin ana ekseni Halep'te ilan edilen ateşkesin Suriye geneline yayılması. Taraflar, Suriye'de siyasi çözüm konusunda da hem fikir.

ulusalkanal.com.tr