CHP'nin koalisyon maddeleri basına sızdı!

CHP’nin koalisyon için masaya koyacağı maddeler basına sızdı. Buna göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "dönüşümlü başbakanlık" talep edecek. Koalisyonda büyük, ortak, küçük ortak olmadan bakanlıklar eşit paylaştırılacak. Ayrıca 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturması için Meclis’te bir komisyon kurulması istenecek.

CHP'nin koalisyon maddeleri basına sızdı!

"Oy verin gitsinler" sloganıyla seçmene giden CHP’nin şimdi AKP ile koalisyon kurması ihtimali tartışılıyor.

CHP’nin koalisyon masasına oturulduğunda hangi maddeleri masaya koyacağı aşağı yukarı belli oldu. Parti Meclisi’ni 15 Haziran’da toplayarak yol haritasını kesinleştirecek olan CHP’nin maddeleri Habertürk gazetesinde yer aldı.

Buna göre; CHP önce "dönüşümlü Başbakanlık" diyecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2 yıl sonra başbakanlık koltuğuna oturması, Meclis Başkanlığının da CHP’ye bırakılması hesaplanıyor.

Koalisyon kurmada en tartışmalı konulardan bakanlıkların paylaşılmasında CHP eşitlik talep edecek. Yani büyük ortak, küçük ortak ayrımı olmadan bir dağılım sağlanacak. CHP Adalet, Milli Eğtim ve İçişleri gibi kritik bakanlıkları yönetmek noktasında olmazsa olmaz diyecek.

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturması dosyasının Meclis’te yeniden açılması da CHP’nin müzakere başlıklarından. 4 eski bakanla ilgili Meclis’te yeniden komisyon kurulması hedeflenecek.

Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu, kurmaylarını koalisyon seçenekleri konusunda birbirine zıt açıklama yapmaktan kaçınmalarını konusunda uyardı. Zorunlu olmadıkça bu konu hakkında konuşulmayacak.

ulusalkanal.com.tr

chp AKP kemal kılıçdaroğlu başbakanlık