Pinhan restaurantın sahiplerine müebbet istendi

Kayyum atanan İstanbul Maltepe’deki Pinhan Restaurant yöneticileri ve çalışanları hakkındaki iddianame tamamlandı. 138 sayfalık iddianamede, FETÖ'nün Türkiye imamı Mustafa Özcan’ın yurtdışı bankalarında 600 milyon avro şahsi parasının olduğu belirtildi.

Pinhan restaurantın sahiplerine müebbet istendi

FETÖ'nün gizli toplantılarının yapıldığı, karargâh olarak kullanılan kara para aklama merkezi Pinhan Restorant ile ilgili soruşturma tamamlandı.

İstanbul Maltepe'deki Restaurant ile ilgili soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili İsmail Uçar koordinesinde yürütüldü. Hazırlanan iddianame İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. 138 sayfalık iddianamede FETÖ'nün Türkiye imamı Mustafa Özcan'ın yardımcısı Ali Çelik, restorantın sahibi Hızır Güngör'ün de aralarında olduğu 47 isim şüpheli olarak iddianamede yer aldı.

Örgütün 2 numaralı adamı Mustafa Özcan'ın hesabında, toplanan himmetlerden çaldığı 600 milyon avro olduğu vurgulandı. Özcan'ın mali işlerini yürüten örgütün kasası Ali Çelik'e ise sus payı olarak 50 milyon dolar değerinde bir bina ile 60 milyon dolar değerinde bir plaza verdiği de belirlendi.

FETÖ'nün yurt içi ve yurt dışında devasa mali yapıda saadet zinciri oluşturduğu kaydedilen iddianamede 'Pinhan' kelimesinin 'Gizli, saklanmış, gizlenmiş' manasına geldiğine dikkat çekildi.

Örgütte Fethullah Gülen'den sonraki ikinci adam ve mali konulardaki beyni olan eski Türkiye imamı Mustafa Özcan'ın Alman istihbaratı ile bağlantılı olduğu, kaçırdığı paraları da Almanya ve Lihtenştayn'daki hesaplarında sakladığı belirtildi.

14'ü firari, 12'si tutuklu 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede 8 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

fetö istanbul cumhuriyet başsavcılığı Ahmet Çelik ali çelik