IŞİD, El Bab'dan çekilmeye hazırlanıyor

Amerika'nın terör koridoru için kullandığı IŞİD Mehmetçiğin karşısında eridi. Fırat Kalkanı Harekâtı'yla sınır hattından süpürülen IŞİD, El Bab'Tan da çekilmeye hazırlanıyor. Örgüt tüm karargâhlarını ve mezvilerini Tadif bölgesine taşıdı. Mehmetçik de harekâtı sürdürüyor. Harekâtın 157. gününde 272 hedef karadan 24 hedef de havadan vuruldu

IŞİD, El Bab'dan çekilmeye hazırlanıyor

Havadan ve karadan bombalanan IŞİD kapana kısıldı. Harekât manevrası kalmayan örgüt, El Bab'dan çekilmeye hazırlanıyor.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, örgüt tüm karargâhlarını ve merkezlerini El Bab dışındaki Tadif bölgesine taşıdı. IŞİD'liler İHA atışlarından korunmak için motorsiklet kullanmaya başladı.

El Bab'a yakın bölgelerden biri de Biza. IŞİD, Biza'daki bomba yüklü araç imal atölyesini de şehrin farklı bir bölgesine taşındı. Bölgede terörst sayısının azaldığı, IŞİD'lilerin morallerinin de son derece düşük olduğu belirtildi.

Mehmetçik Fırat Kalkanı harekatını da sürdürdüyor. Harekâtın 157'in gününde 272 hedef kara, 24 hede hava atışlarıyla vuruldu. Örgütün bazı barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları yok edildi.

Türk Hava Kuvvetleri ait uçaklar da El Bab ve Bzagah 24 IŞİD hedefini hava harekatı düzenledi. 21 bina, 2 karargâh binası ve 1 cephanelik imha edildi.

22 IŞİD'li öldürüldü.

EL Baba'tan ayrılmak isteyen Cahcah, Kadiri, Şihabi ve Silo aşiretlerinden 7 aile motosiklet ve iki pikap ile kentten çıkmaya çalışırken IŞİD saldırısına maruz kaldı. Saldırıda 18 sivil hayatını kaybetti.

Terör örgütü PYD de Cerablus'tan An Nasiriyah bölgesine geçmeye çalışan sivillere saldırı düzenledi. 7 köylü hayatını kaybetti, 3 köylü de yaralandı.

ulusalkanal.com.tr

tsk ışid deaş el bab