Erdoğan'dan Rusya, Suriye ve S-400 açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. İdlib sahasındaki son gelişmeleri aktardı "76 rejim unsuru etkisiz hale getirildi" dedi. Rusya ile çatışmaya girmeyeceğiz diyen Erdoğan iki ülke arasındaki stratejik ortaklığa dikkat çekti. Kırım konusunda ise "ilhak" ifadelerini yineledi, "Kırımın haklarını korumak için çalışmalar sürüyor" diye konuştu.

Erdoğan'dan Rusya, Suriye ve S-400 açıklaması

İdlib'te gerginlik yüksek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna dönüşü son duruma ilişkin bilgi verdi. "İdlib mutabakatı ihlal edildi, sonuçları olacak" dedi.

İDLİB'TE SON DURUM

Orada 76 civarında rejim unsurunu etkisiz hale getirdik. Rus tarafına da bunun bütün bilgilerini de koordinatları ile birlikte arkadaşlarımız verdiler. İdlib operasyonunun bu şimdi ilk ayağı. bugün yapılan operasyonların bunlara ciddi bir ders olduğu kanaatindeyim ama durmayacağız aynı kararlılıkla buna devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı "Rusya ile şu aşamada bir çatışma ya da çelişkiye girmemize gerek yok" dedi. İki ülke arasındaki startejik ortaklığa vurgu yaptı.

RUSYA İLE İLİŞKİLER

Bunlardan bir tanesi, özellikle de çok kararlı şekilde başlattığımız nükleer enerji meselemizdir ve rakam orada çok çok ciddidir. İkincisi, Türk Akım Projesi de çok büyük önem arz ediyor ve oradan malum Avrupa'ya geçiş var. Şu anda Rusya ile aramızda bir diğer önemli adım da S400 konusu. Bizim S400’den geri adım atmamız diye bir şey söz konusu değil. Tabi Rusya ile turizm noktasındaki ilişkilerimiz de iyi bir noktada. Onun için de tabi her şeyi oturacağız konuşacağız. Öfke ile değil… Çünkü öfke ile kalkan zararla oturur.

Ukrayna'da gündeme gelen Kırım konusundan da bahsetti Cumhurbaşkanı. Herson bölgesine Ukrayna ile ortak 500 konut yapacaklarını duyurdu.

KIRIM AÇIKLAMASI

Kırım Tatarları konusundaki pozisyonumuz net. Kırım’ın ilhakını tanımıyoruz. Kırım’ın haklarını korumak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz

Erdoğan Libya ile ilgili de konuştu. Gelişmelerin yakından takip edildiğini bildirdi.

LİBYA'DAKİ GELİŞMELER

Askeri komite toplantısı yapıldı, sonuçlarını takip edeceğiz. Biz meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin yanında siyasi süreci desteklemeye devam edeceğiz. Biz bu noktada çok doğru bir çizgide olduğumuza inanıyoruz ve şu anda da orada ibre inanıyorum ki lehe dönüyor.

DEPREM VERGİLERİ

Asla bu konularda bir israfa, suistimale gitmek söz konusu değildir.

ulusal.com.tr

Ukrayna suriye tayyip erdoğan s400