Ali Bolat'tan bir aşk ve direniş destanı

31 Mayıs tarihinde başlayıp haftalarca devam eden Gezi Parkı olayları esnasında başlayıp gelişen bir aşkı konu alan #direnAŞK yayımlandı.

Ali Bolat'tan bir aşk ve direniş destanı

En başından itibaren Gezi Parkı direnişine katılmış olan yazar Ali Bolat’ın olaylar sırasında şahit olduğu gerçeklerden yola çıkarak yazdığı roman, 35 yaşındaki içine kapanık bir kadın olan Aslı’yla 23 yaşındaki Ufuk’un aşkını anlatırken, bir yandan da yaşanan sürece içeriden bir bakış atıyor. Olgun bir kadınla genç bir adamın aşkına fon olan Gezi Parkı olayları, Aslı’nın kendi içinde bir devrim başlatmasına neden oluyor. Aslı’yı eylemlerden önce uyuyan ve tepkisizleşen Türkiye’nin bir metaforu gibi kullanan yazar, okuyucuya sarsıcı bir hikâye anlatıyor. Romanda direnişin ilk gününden başlayarak yaptığı gözlemlere de yer veren Ali Bolat, eylemler sırasında neler olduğunu ve tüm kitlelerin sokaklara dökülmesinin altında yatan hissi de gözler önüne seriyor.

Bir süre gazetecilik de yapan Ali Bolat’ın “Bu, bir kadının içsel devriminin romanıdır,” diye tanımladığı #direnAŞK, Aslı’nın bakış açısından anlatılıyor. Gezi Parkı olayları sırasında kadınların ön planda olduğunu söyleyen ve eylemler boyunca simgeleşen kadınlardan ilham alan Ali Bolat, “Şimdi geçmişe, acılara, hayata direnme zamanıydı, hem de aşkla!” cümlesiyle herkesi kendi içindeki devrimi başlatmaya davet ediyor.

ulusalkanal.com.tr

gezi parkı