Bahçeli'den Kanal İstanbul açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'de Kanal İstanbul tartışmalara dahil oldu. Bahçeli, Montrö Sözleşmesine yönelik uyarılar yaptı "Montrö Boğazlar Sözleşmesinin tartışılmasının Türkiye için tehdit ve beka sorunu olduğunu" söyledi.

Bahçeli'den Kanal İstanbul açıklaması

Kanal ile ilgili tartışmalara MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'de katıldı. Yazılı açıklama yapan Bahçeli, doğru planlamanın Türkiye'nin çıkarına olacağını savundu.

Türkiye egemen bir devlet sıfatıyla siyasi, ticari ve ekonomik çıkarları için topraklarında kanal açma hakkına sonuna kadar sahiptir. Kanal İstanbul’un yönetimi ve rejimi iyi yürütüldüğü takdirde Türkiye’nin eli güçlenecek, jeostratejik imkan ve kabiliyeti perçinlenecektir.

Bahçeli'nin Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne geniş yer ayırdı. Montrö'nün Türkiye'nin egemenlik sözleşmesi olduğuna dikkat çekti, korunması gerektiğini vurguladı.

Kanal İstanbul Projesi’nin Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin sağladığı tecrübe, birikim ve kazanımlar dikkate alınarak temin edilmesi hayati önem ve değerdedir. Milliyetçi Hareket Partisi’ne göre, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin tartışılması Türkiye için tehdit ve beka sorunudur. Parti olarak samimi tespit ve uyarılarımızı kamuoyuna açıklamak siyasi ilke ve ahlakımızın bir gereğidir.

Temelsiz eleştiriler yapıldığını söyleyen Bahçeli, "Muhtemel risk ve olumsuzlukları ortak akıl ve ortak iradeyle belirleyip Türkiye’nin ufkunu aydınlatmak her siyaset adamının görevidir" ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

mhp kanal istanbul Bahçeli