Suriye savaş uçağı düştü

Suriye'ye ait bir savaş uçağı, Türkiye sınırı yakınlarındaki Eriha kasabasına düştü. Haber kaynakları olayda 35 kişinin hayatını kaybettiğini 120 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Suriye savaş uçağı düştü

Suriye savaş uçağı düştü Suriye Ordusu'na ait bir savaş uçağı düştü, Türkiye sınırı yakınlarındaki Eriha kasabasına düştü. Uçağın bir pazar yerine düştüğü 35 kişinin öldüğü, 120 kişinin de yaralandığı belirtiliyor. Uçağın neden düştüğüne ilişkin suriyeli yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi. Rueters'ın Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne dayandırdığı haberde uçağın bombardıman sırasında düşürüldüğünü, AFP ise uçağın mekanik bir arıza nedeniyle düştüğünü iddia ediyor.

Yerleşim bölgesine düşen uçağın enkazı kaldırmak için çalışma yapılıyor.

Suriye'nin kuzey batısındaki İdlib'in Eriha kasabasında bir süredir terör grupları ile Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Suriye Ordusu'nun son günlerde bölgedeki baskısını giderek arttırdığı belirtiliyor. Sosyal medyada yayınlanan ve olayla ilgili olduğu ileri sürülen görüntülerin ise gerçek olup olmadığı bilinmiyor. Haberle ilgili olarak henüz Suriye ordusu tarafından bir açıklama yapılmadı.

ulusalkanal.com.tr

suriye savaş uçağı düştü