Murat Karayılan ve Cemil Bayık bakın nereye kaçtı

PKK'ya yönelik hava operasyonlarının bilançosu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a sunduğu raporla ortaya çıktı. Raporda, PKK kampları yüzde 80 oranında tahrip oldu. 800 terörist etkisiz hale getirildi. Bombardımanın başlamasıyla birlikte, Murat Karayılan İran'a, Cemil Bayık ise Suriye'ye kaçtı.

Murat Karayılan ve Cemil Bayık bakın nereye kaçtı

Türk Silahlı Kuvvetleri, 24 Temmuz'da başlatılan PKK'ya yönelik hava operasyonları ile ilgili raporları tamamladı. 11 günün bilançosunu çıkan TSK, raporları Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a sundu.

Raporlarda, bombardıman altına alınan Kandil, Hakurk, Zap, Gara, Metina, Haftanin, Avaşin-Basyan kamplarının yüzde 80 oranında hasar gördüğü belirtildi.

Operasyonlarda 300'e yakın terörist öldürüldü, yaklaşık 500 örgüt üyesi de yaralandı. Böylece 800 civarında teröristin "savaş dışı" kaldığı rapora yazıldı. Örgütün lider kadrosundaki bazı isimler ise yer değiştirmek zorunda kaldı. Murat Karayılan'ın İran'a, Cemil Bayık'ın Suriye'ye geçtiği bilgisi raporlarda yer aldı.

Raporlara göre, terör örgütünün kent merkezlerinde çok sayıda silahlı militanı bulunuyor. Bu teröristlerin bulunduğu evlerin altlarına tüneller kazıldığı, bazı evlerin bu tüneller yoluyla birbirine bağlandığı bilgisi de yer alıyor.

İstihbarat raporlarında örgütün Karadeniz ve Ağrı çevresinde yeni bir yapılanma içinde olduğu vurgulanıyor.

ulusalkanal.com.tr