TGB il başkanı bindiği minibüsten indirilerek gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Timsah Arena Stadı'nın açılışı için Bursa'ya gitti, TGB Bursa İl Başkanı Ali Ozan Şimşek ile birlikte 6 TGB'li gözaltına alındı. Erdoğan'ın katılacağı panel nedeniyle de Uludağ Üniversitesi'nde adeta olağanüstü hal ilan edildi. Özel harekat polisleri ve güvenlik birimleri üniversite kuş uçurtmadı. Gözaltına alınan TGB üyeleri akşam saat 21.00 civarında serbest bırakıldı.

TGB il başkanı bindiği minibüsten indirilerek gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Bursa'ya gitti, emniyet teyakkuza geçti. Türkiye Gençlik Birliği İl Başkanı ve 5 TGB'li gözaltına alındı.

Bursa'ya Timsah Arena Stadı'nın açılışı için giden Erdoğan Kısıklı'daki evinden helikopterle hareket etti. Helikopter havalanmadan önce köpeklerle arama yapıldı.

Cumhurbaşkanı Bursa'ya iner inmez de TGB İl Başkanı Ali Ozan Şimşek gözaltına alındı. Şimşek'in Görükle’deki evinden okula gitmek üzere bindiği minibüsten indirilerek gözaltına alındığı ve Organize Sanayi Karakolu’na götürüldüğü öğrenildi.

Daha sonra da TGB Bursa üyeleri Burhan Kurtulmuş, Selma Eda Çoban, Metin Kayalı, Özgür Ökten, Sema Odacıl Uludağ Üniversitesi'nde etkinlik yapacakları salona giderken gözaltına alındı. Gözaltına alınan TGB'liler kampüste "Abdülhamit Düşerken" adlı filmin gösterimini yapacaktı. Gözaltına alınan TGB'liler polis aracında gülerek poz verdi.

Erdoğan Bursa'ya indikten sonra Uludağ Üniversitesi'ne geçti, kendisine verilen fahri doktora tevcih törenine katıldı.

Erdoğan'ın katılacağı panel nedeniyle üniversite içinde adeta OHAL ilan edildi. Polis özel harekat birimlerinin çatılara yerleştirildiği üniversitede kuş uçurtulmadı.

SERBEST BIRAKILDILAR

TGBliler protesto edebilecekleri gerekçesiyle Tayyip Erdoğan Bursa'dan ayrılana kadar karakolda bekletildi.

Serbest bırakılmasının ardından açıklama yapan TGB Bursa İl Başkanı Ali Ozan Şimşek, "Gençliğin nefesi Tayyip Erdoğan'ın ensesindedir. Gözaltılarla bizi yıldırabileceklerini düşünenler yanılıyorlar. Bizler, Atatürkçü, devrimci gençler olarak durmadan çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

ulusalkanal.com.tr

tgb il başkanı