ABD: YPG armalarını taşımaları yetkileri dahilinde değil ve uygunsuz

ABD öncülüğündeki terör örgütü IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü Amerikalı komutan Steve Warren, Suriye’deki ABD askerlerinin terör örgütü YPG simgesi taşıyan üniformalar giymesi hakkında, “YPG armalarını taşımaları yetkileri dahilinde değil ve uygunsuz. Düzeltmek için gerekli adım atıldı. Bölgedeki askeri ortaklarımız ve müttefiklerimizle bunun için iletişime geçtik” dedi.

ABD: YPG armalarını taşımaları yetkileri dahilinde değil ve uygunsuz

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM, YPG arması taşıyan Amerikan askerleriyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "YPG arması taşıyan ABD ordusu mensuplarının fotoğrafları geleneksel ve sosyal medyada yer bulmuştur." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, CENTCOM Komutanı Joseph Votel'ın değerlendirmesine de yer verildi. Votel, "Irak ve Suriye'de DAEŞ'le mücadele kapsamında birçok unsur ile birlikte çalışmamız gerekiyor. Bu çerçevede Suriye'de 60'tan fazla ülkenin dahil olduğu DAEŞ karşıtı koalisyonu ve Suriye Arap Koalisyonu'nu da içeren Suriye Demokratik Güçlerini destekliyoruz." yorumunu yaptı.

Amerikalı komutan Steve Warren, Suriye’deki ABD askerlerinin terör örgütü YPG simgesi taşıyan üniformalar giymesi hakkında, “YPG armalarını taşımaları yetkileri dahilinde değil ve uygunsuz. Düzeltmek için gerekli adım atıldı. Bölgedeki askeri ortaklarımız ve müttefiklerimizle bunun için iletişime geçtik” dedi.

Suriye'deki ABD askerlerinin YPG simgeli üniformalarla yer aldığını kanıtlayan görüntüler önceki gün medyaya yansımıştı.

Daha sonra konuyla ilgili açıklamasında ABD öncülüğündeki terör örgütü IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü Amerikalı komutan Steve Warren, ABD ordu yönetmeliğinin bu tür simgelerin giyilmemesi gerektiğini açıkça ifade ettiğini belirtmiş ve "YPG armalarını taşımaları yetkileri dahilinde değil ve uygunsuz. Düzeltmek için gerekli adım atıldı. Bölgedeki askeri ortaklarımız ve müttefiklerimizle bunun için iletişime geçtik." değerlendirmesinde bulunmuştu.

TÜRKİYE SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD askerlerini terör örgütü YPG simgeli üniformayla gösteren fotoğraflara ilişkin, "Terörle mücadelede çok iddialı olan bir ülkenin, bizim müttefikimizin, ABD'nin askerlerinin bir terör örgütünün armasını kullanması kabul edilemez." demişti.

ulusalkanal.com.tr

abd suriye ypg arması