IMF'den 50 ülkeye acil destek kararı

IMF, 189 üyesinin 50'sine 18 milyar dolar acil mali destek sağlama kararı aldı. Uluslararası Para Fonu'ndan ayrıca "Küresel ekonomik görünüm Nisan'dan beri kötüleşti" açıklaması yapıldı.

IMF'den 50 ülkeye acil destek kararı

Uluslararası Para Fonu, 50 ülkeye acil destek kararı aldı.

IMF, 189 üyesinin 50'sine koronavirüs salgını ile mücadele etmeleri için yaklaşık 18 milyar dolar gönderecek.

IMF sözcüsü Gerry Rice açıklamalarda bulundu. Rice, "geri kalan 50'den fazla ülkenin taleplerinin de değerlendirileceğini" söyledi.

Ayrıca IMF icra kurulunun Mısır tarafından talep edilen acil durum finansmanı 11 Mayıs'ta değerlendirmeye alınacak. Sri Lanka, Güney Afrika ve Zambiya'nın talepleri de beklemede...

Fonun baş ekonomisti Gita Gopinath da Dış İlişkiler Konseyi tarafından düzenlenen bir internet yayınında derğerlendirme yaptı. Gopinath, "küresel ekonomik görünümün Nisan'dan beri kötüleştiğini ve finansal piyasalarda daha fazla çalkantı yaşanabileceğini" belirtti.

IMF baş ekonomisti, "Bu krizin yakın bir zamanda kaybolmayacağını biliyoruz. İşler kötüye gidebilir. Sağlık krizi çözülmüş değil." dedi.

Aynı yayında konuşan Harvard Üniversitesi profesörü Kenneth Rogoff (Kenit Raagof), bazı ülkelerin borç ödeme güçlüğü çekeceğini ve ödemelerin ertelenmesi yerine doğrudan silinmesi gerekeceğini ifade etti.

ulusal.com.tr

imf