Cemal Süreya KSD Genel Kurulu atılımı onayladı

Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği bir süredir sanal ortamda yönetim kurulunun atılım programına karşı saldırı boyutuna varan yıpratıcı eleştirileri tartışıp değerlendirmek üzere yaptığı Olağanüstü Genel Kurul’u sonuçlandırdı.

Cemal Süreya KSD Genel Kurulu atılımı onayladı

Seyyit Nezir başkanlığındaki yönetim kurulunun öneri, girişim ve program taslağının ele alındığı Genel Kurul’da yer yer gerilimin yükseldiği gözlendi. Açılış konuşmasında Cemal Süreya’nın modern Türk şiiri içindeki yerel ve evrensel değerini Rimbaud’dan Turgut Uyar’a açılan bir tarihsel perspektifte çarpıcı yönleriyle anımsatan Nezir, Murat Bardakçı’nın karalama niyetli yazılarının kofluğuna değindi; Türkçenin sütdişleriyle Yunus’un kurduğu şiirin Nâzım’la evrensel gövdeye eklemlenişini, Süreya’nın engin kavrayışla geliştirdiği şiirin Gezi Kuşağı’nda gül dalına dönüşmesini vurguladı.

Yelde Karataş, şiirin ve toplumsal örgütlenmenin aynı ortak damarda akacak taze kanı bulmasında derneğin daha etkin çaba ve destek arayışına omuz vermek gerektiğini dile getirdi. Zuhal Tekkanat, dernek için her türlü maddi ve manevi desteği vermeyi sürdüreceğini, kireçlenmiş alışkanlıkları sürdürmek isteyenlerin çıkardığı engellerin aşılmasının önemini belirtti.

Zaman zaman düzeysiz eleştirilerin de yer aldığı Genel Kurul’da PEN Başkanı Tarık Günersel, TYS Başkanı Mustafa Köz ve 68’liler Birliği Başkanı Sönmez Targan’ın mesajlarında yönetimin atılım programını destekleyici anlatımlara yer verildiği gözlendi.

Seçimler sonrasında yeni Yönetim Kurulu Zuhal Tekkanat, Seyyit Nezir, Yelda Karataş, Turgut Toygar ve Aydan Ay’dan oluştu.

ulusalkanal.com.tr