Ulusal Kanal çok önemli iki rapora ulaştı: İşte PKK'nın Yüksekova'da sözde özerklik planı

PKK, Hakkari Yüksekova’da SÖZDE özerkliğin altyapısını oluşturma planları yapıyor. Bölücü örgüt halkı kışkırtarak kalkışma eylemlerine hazırlanıyor. Ulusal Kanal bölgedeki istihbarat birimlerinin hazırladığı çok çarpıcı raporlara ulaştı. Rapora göre, kırsaldan kaçan teröristler şehir merkezlerine yerleşmiş ve birçok silah depolamış. Güvenlik güçleri bölgeye derhal operasyonların yapılmasında ısrarcı...

Ulusal Kanal çok önemli iki rapora ulaştı: İşte PKK'nın Yüksekova'da sözde özerklik planı

PKK Hakkari’nin Yüksekova ilçesini karıştırmayı amaçlıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonlarıyla ağır darbe alan PKK, ilçede sözde özerkliğin altyapısını oluşturmak için hazırlıklar yapıyor.

Ulusal Kanal, PKK’nın bölgedeki planlarıyla ilgili çok kritik iki rapora ulaştı. Bölgedeki Güvenlik birimlerinin ortaklaşa yaptıkları çalışmalar sonucu oluşturulan istihbarat raporlarına göre, PKK bölgede yoğun bir faaliyet içinde.

Raporda yer alan çarpıcı bilgiler şöyle:

Terör örgütü PKK mensupları 5-6 kişilik gruplar halinde dolaşmakta halka ve esnafa baskı yapmaktadır. Bazı mahallelerdeki belirledikleri evleri tek tek gezerek zorla boşalttırmaktadır. Şehir merkezinin bazı bölümlerinde patlayıcı düzeneklerle desteklenen hendekler kazılmaya devam edilmektedir. Yüksekova ilçe merkezinin bazı yerlerine ağır silahlar getirildiği ve aynı anda saldıracakları yönünde kuvvetli bilgiler temin edilmiştir.

Raporlara göre, operasyonlar sonrasında Kuzey Irak’taki kamplardan kaçan 30 kadar PKK’lı Yüksekova’ya geldi ve şehir içinde 70-80 kadar terörist faaliyet gösteriyor.

Raporlara yansıyan diğer bir önemli ayrıntı ise, PKK’nın halk savaşına girmek için planlar yapması. Buna göre, KCK 4 yıldır bölgeye silah yığınağı yapıyor, güvenlik güçlerinin bu yığınaklara operasyon yapamaması için teröristler yolları hendekler kazarak kapatmaya çalışıyor.

Halk ise PKK’nın bu baskılarına yanıt vermiyor.

Raporun devamında devletin üst düzey yetkililerine yapılması gerekenler için öneriler sıralanıyor.

Buna göre, güvenlik güçleri vakit geçirmeden şehir içi KCK yapılanmasına karşı operasyonlara başlamalı, elebaşlarına yapılacak operasyonlar sonrasında da yığınak yapılan silahları ele geçirmeli. Öneriler arasında ayrıca, güvenlik güçleri halka güven aşılamalı ve teröristlerin tehditlerine karşı halkı korumaya almalı.

ulusalkanal.com.tr