Perinçek hakkını aldı

İstanbul Üniversitesi'nin araştırma görevlisi kadrosundan çıkardığı Akademisyen Mehmet Perinçek, hukuk savaşını kazandı. İstanbul 3. İdare Mahkemesi, Rektörlüğün kararını iptal etti, uygulamanın hukuksuz olduğuna hükmetti.

İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü'nde araştırma görevlisi olarak görev yaparken kadro dışı bırakılan Akademisyen Mehmet Perinçek'in, İstanbul Üniversitesi yönetimine karşı hukuk zaferini kazandı.

Mahkeme, Rektörlüğün doktora eğitimini 6 yıllık azami sürede bitiremediği gerekçesi ile kadrodan çıkarma kararını iptal etti.

Perinçek, uzmanlığı olan Ermeni Sorununa ilişkin yaptığı bilimsel çalışmalar için İstanbul Üniversitesi'nin de desteği ile Rusya'ya gitmiş, "kayıt dondurma hakkı"ndan yararlanmıştı.

Rektörlük daha sonra bu süreyi yok sayıp, Perinçek'in 2008 ve 2011 yıllarında kayıt dondurma sürelerini kabul etmemişti. Kanu ile ilgili Mehmet Perinçek'in savunma yapması da engellenmiş, okulla ilişiği kesilmişti.

İstanbul 3. İdare Mahkemesi oy birliği ile aldığı kararda Rektörlüğün işlemini iptal etti. Mahkeme, Rektörlüğün uygulamasının kayıt dondurma kurumunun amacı ve anlamına aykırı olduğunun da altını çizdi.

Perinçek'in avukatı Müge Özarmağan'da, "İstanbul Üniversitesi'nin kararının hukukusuzluğu tescillenmiştir" dedi.

Deniz Çağlayan

ulusalkanal.com.tr