İşte o dehşet saçan sürücüye istenen ceza!

Maltepe'de kaldırımdaki yayaların arasına dalarak 1 kişinin ölümüne, 6 kişinin de yaralanmasına neden olan sürücüye 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Maltepe'de kaldırımdaki yayaların arasına dalarak 1 kişinin ölümüne, 6 kişinin de yaralanmasına neden olan sürücüye 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Maltepe'de kontrolden çıkıp yayalara çarparak 1 kişinin ölümüne 6 kişinin de yaralanmasına neden olan minibüs şoförüne "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

KALDIRIMDA BULUNAN YAYALARA ÇARPTI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, geçtiğimiz Temmuz ayında Derviş Gül'ün kullandığı hatlı minibüsün seyir halindeyken karşı yönden gelen başka bir minibüsün ön farına çarptıktan sonra direksiyon hakimiyetini kaybettiği belirtildi. Gül'ün hakimiyetini kaybettikten sonra kaldırımda bulunan yayalara çarptığı ifade edilen iddianamede, çarpma sonucu Abdulhadi Yıldız'ın hayatını kaybettiği ve her iki minibüsten de toplam 6 yolcunun yaralandığı anlatıldı.

AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NE DAVA AÇILDI

Yaşanan kazaya şüpheli Derviş Gül'ün dikkatsiz ve tedbirsiz araç kullanmasının neden olduğu belirtilen iddianamede, minibüs şoförüne "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

3 AY SONRA TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Öte yandan olayın ertesi günü "Taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen Gül, olaydan 3 ay sonra tahliye edilmişti.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIMIŞTI

Girne Mahallesi Narlıdere Caddesi üzerinde geçtiğimiz Temmuz ayında saat 18.00 sıralarında meydana gelen kaza güvenlik kamerasına da yansımıştı.

Arzu KAYA - İSTANBUL /DHA