Enginardaki rekolte üreticiyi güldürdü
Türkiye'deki enginar üretiminin yüzde 35'ni karşılayan İzmir'de baharın gelmesiyle birlikte hasat hızlandı. İzmir'deki enginar üreticileri ise bu yılki fiyat ve rekolteden oldukça memnun.
Ege'nin eşsiz lezzetlerinden olan Enginar'ın hasadı, İzmir'in Çeşme ilçesinde devam ediyor.
Enginar üreticilerinin zorlu mesaileri sabahın erken saatlerinde başlıyor. Öğlene kadar toplanan enginarların bir bölümü hemen satışa sunuluyor. Konserve, turşu ve kurutma için ayrılan enginarlar ise evlere taşınıyor. Kadınların tek tek elleriyle temizlediği enginarlar, talebe göre satışa hazırlanıyor.
Çeşme Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Keçeci, ilçelerinde yıllık 4 bin tonun üzerinde enginar üretiminin gerçekleştiğini vurguladı.
Hasat verimin oldukça yüksek olduğunu belirten Keçeci, üreticilerin de bu yıl fiyattan memnun olduğunu söyledi.
Keçeci enginarın faydalarını anlattı. Tüketicilere ise ''Şu an enginarı tüketmenin tam vakti.'' dedi.