İşte tertiplerde rol alan o Tuğgeneral

Hava Kuvvetleri'nde bir tuğgeneralin Karargah Evleri ve Balyoz tertiplerinde rol aldığı belirlendi. Hava Kuvvetleri Eski Komutanı Faruk Cömert'in icra subaylığı görevini yürüten tuğgenerale ödül gibi bir atama geldi. Tertiplerde rol alan tuğgeneral, daha sonra Washington Askeri Ataşesi olarak görevlendirildi.

İşte tertiplerde rol alan o Tuğgeneral

Aydınlık Gazetesi, Hava Kuvvetleri'ni hedef alan Balyoz ve Karargah Evleri tertiplerinde bir tuğgeneralin önemli rol oynadığını tespit etti.

Tuğgeneral, 2007'de Hava Kuvvetleri Komutanı olan Orgeneral Faruk Cömert'in icra subayıydı. Türkiye'nin kumpası tartıştığı dönemde adeta ödüllendirildi. Washington Askeri Ataşeliği görevine getirildi.

Tertip süreci şöyle işledi: MİT'in Karargah Evleri bilgi notu Cömert'in önüne gitti. Aynı dönemde Hava Yarbay Selçuk Çakmaklı'ya ait bir flash bellek çalındı. Belleğe Cömert'in aile fotoğrafları ve MİT'in bilgi notu da konularak bir ihbar DVD'si hazırlandı Bu DVD, MİT'e gönderildi. Bu ihbarın ardından Hava Kuvvetleri ve İşçi Partisi'ni hedef alan operasyonun düğmesine basıldı.

Tertibi araştıran komutanlar, şüpheleri tuğgeneral üzerinde yoğunlaştıran iki bulguya ulaştı. Cömert'in aile fotoğrafları sadece o tuğgeneralde bulunuyordu. Aynı tuğgeneral, Yarbay Çakmaklı'nın bilgisayarını da bir dönem kullanmıştı.

Hava Albay Cengiz Köylü de Kaynak Yayınları'ndan çıkan "Ergenekon’dan Balyoz’a Asrın İftirası" kitabında aynı tuğgenerale işaret etti.

"Suçlunun nerede olduğu net bir şekilde anlaşılıyordu; Org. Faruk Cömert'in yakınında olan biriydi. Bu kişi, Kartal Vakfı yararına yapılan etkinliğin hazırlığı amacıyla Yarbay Çakmaklı'nın odasına yerleşmiş ve onun bilgisayarını kullanmıştı. Şifresini biliyordu. Bu kişi, Org. Faruk Cömert'in özel işlerini takip eden, resimlerini foto kıtasından alan, albüme koyan, Cömert'in beğendiklerinden birer tane de ona veren ve resmi evrakları ona arz eden kişiydi. MİT'in 'Çok Gizli' evrakını çalan da çoğaltan da aynı kişiydi."

uluslakanal.com.tr