Fırtına Polatlı’ya sıçradı

Ortadoğu Rulman’da iş durdurma eylemi başladı. İşçiler eylemde, sendika ve yönetime karşı oturma eylemi başlattı.

Fırtına Polatlı’ya sıçradı

Ankara’nın Polatlı ilçesinin en büyük fabrikalarından biri olan Ortadoğu Rulman Fabrikası işçileri eylem başlattı.

İlçede çok sayıda ailenin geçim kaynağını oluşturan Rulman fabrikasında 1500 işçi çalışıyor. Sözleşme haklarının yaklaşık 7 aydır bitirilmediğini ve her defasında sürenin uzatıldığını söyleyen işçiler artık yeter deyip eyleme geçti. Direniş çadırları kuruldu.

Eylemi ilk başlatan 03 ve 23 vardiyası işçileri oldu. Direniş diğer vardiyaların da katılımıyla hızla büyüdü. Fabrika önünü dolduran işçiler, talepleri kabul edilinceye kadar eylemlerini sürdürme kararı aldı.

İşcilerin oluşturduğu Sözcü komitesi adına bir açıklama yapıldı ve “Protokolümüz hazır yönetimin bizimle görüşmesini bekliyoruz” denildi. İşçilerin ayrıca “Var olan hakkımızı da geriye götürdü” dedikleri Türk Metal sendikasından da topluça istifa ettiği öğrenildi.

İşçilerin sendika yöneticileri tarafından işten atılmakla tehdit edildiği de ifade edildi.

İşçilerin işverenden talepleri şöyle; işveren sandıktan çıkan komiteyi tanıyacak, maaşlarda iyileştirme yapılacak, Türk Metal’den istifa eden hiçbir işçi işten atılmayacak, Türk Metal Ortadoğu Rulman Sanayi’den çıkacak, Ücret konusunda patronla kendi seçtikleri temsilciler görüşecek, 1 işçi dahi isten atılırsa kimse içeri girmeyecek”

İşçilerin direnişteki kararlılığının yanı sıra fabrika önünde renkli görüntüler de oluştu. İşçiler çadırların yanında kurdukları saz ekibiyle Ankara oyun havalarını oynadı.

işçiler