Çok yüksek riskli iller hangileri? Hangi yasaklar kaldırıldı? (1 MART)

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası yapılan açıklamada 'Yeni Kontrollü Normalleşme Süreci' duyuruldu. İllerin vaka sayısına göre renklere ayrılacağı duyuruldu. 'Yeni Kontrollü Normalleşme Süreci'ne göre kaldırılan yasaklar açıklandı. İşte çok yüksek riskli illerde uygulanacak kısıtlamalar...

Çok yüksek riskli iller hangileri? Hangi yasaklar kaldırıldı? (1 MART)

Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda alınan kararlarla birlikle 'Yeni Kontrollü Normalleşme Süreci' duyuruldu.

Yeni süreçte haftalık olarak 81 ilin vaka sayılarına göre renk renk gruplanacağı ve kısıtlama ve tedbirlerin bu gruplandırma üzerinden uygulanacağı da açıklandı.

Gruplamalara ilişkin 1 Mart'ta yayınlanan risk haritasına göre çok yüksek riskli iller kırmızı, yüksek riskli iller turuncu, orta riskli iller sarı ve düşük riskli iller mavi olarak belirlendi.

(1 Mart) Risk haritasına göre;

İstanbul ve İzmir'in yanı sıra, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Muğla, Antalya, Kütahya, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karaman, Mersin, Niğde, Kırıkkale, Kayseri, Kilis, Artvin ve Ardahan, Kovid-19 vakaları bakımından yüksek riskli (turuncu) iller oldu.

Çok yüksek riskli illerde alınan koronavirüsle mücadele kararları şu şekilde;

• Hafta sonu kısıtlaması pazar günüyle sınırlandırıldı.

• Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecek.

• Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.

• Genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır.

çanakkale Mersin düzce antalya kocaeli yalova Tekirdağ Bilecik Kütahya kayseri Kovid19 muğla kilis zonguldak Niğde bolu kırıkkale kırklareli karaman Artvin ve Ardahan