Masal Okulu, çocukları masallarla buluşturuyor

İstanbul Masal Okulu, çocukları masallarla buluşturuyor. Salgın sürecinde de çevrim içi olarak etkinlikler sürüyor. Çocuklarla yüz yüze bir araya gelemeyen masal okulu öğretmenleri, öğrencilere canlı yayında masal anlatıyor.

Masal Okulu, çocukları masallarla buluşturuyor

Kameranın karşısına geçiyorlar. Canlı yayında çocuklara masal anlatıyorlar. Onlarla hayal dünyasına eşsiz bir yolculuk yapıyorlar. Sonrada birlikte şarkılar söyleyerek eğlenceli vakit geçiriyorlar. Salgın günlerinde de masallar çocuklarla buluşuyor.

İstanbul Masal Okulu, Üsküdar Validebağ Korusu'nda faaliyetlerine çevrim içi olarak devam ediyor. Salgının ilk haftası masallar kayıt altına alınarak, yayınladı. Şimdilerde ise canlı yayınlarla çocuklara ulaştırılıyor.

Masal Okulu öğretmenleri, masalın, insanların birlikte vakit geçirmelerini, aynı hayali kurarak yan yana durmalarını ve yüz yıllarca kültür aktarımını sağladığını söylüyor. Ayrıca öğretmenler masalın çocukları sanal dünyadan kurtarıp eğitimlerine katkı sağladığına dikkati çekiyor. Öğretmenler, ebeveynlerden de çocuklarıyla birlikte masal dünyasının kapılarını aralamalarını istiyor.

ulusal.com.tr