Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: "Ermenistan yönetimi Sorosçu"

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, “Ermenistan'ın emellerini gerçekleştirmesine müsaade etmeyeceğiz.” diyerek Azerbaycan’a destek verdi. Bölgedeki gerginliği değerlendiren Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise dış müdahaleye dikkat çekti. Aliyev, “Ermenistan yönetiminin Sorosçu” olduğunu söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: "Ermenistan yönetimi Sorosçu"

Türkiye ve Azerbaycan dünyaya böyle mesaj verdi. “TURAZ 2020” tatbikatıyla sahada gövde gösterisi yapıldı. Ermenistan’ın saldırgan tutumuna diplomatik mesajlar da üst tondan oldu.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan, İran, Tacikistan, Endonezya, Özbekistan, Libya, Afganistan ve Kuveyt olmak üzere 8 müslüman ülkenin meclis başkanları ile telefonda görüştü. Bayram görüşmelerinde Şentop, Azerbaycan Meclis Başkanı Sahiba Gafarova ile de konuştu. Ankara’nın Bakü yönetimine desteğini ifade etti.

Şentop ile Azerbaycanlı mevkidaşı Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarını ele aldı.

Mustafa Şentop, “Ermenistan'ın Azerbaycan ve Türkiye’ye karşı bu emellerini gerçekleştirmesine asla müsaade etmeyeceğiz.” dedi. Ayrıca ortak askeri tatbikatın, Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında durduğunun çok somut bir göstergesi olduğunu belirtti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de bölgedeki gerilimi değerlendirdi. Bir süredir sınırda sıcak çatışmalar yaşanan Ermenistan yönetiminin Soros Vakfı bağlantılı olduğunu söyledi.

Aliyev, turuncu devrimlerin finansörü Soros'un Ermenistan'a yakın zamanda 600 bin dolar ödediğini açıkladı.

Balaken'deki açılış sırasında konuşan Azerbaycan lideri, “Ermenistan'da meydana gelen ‘devrim’in, Soros ve ona yakın çevrelerin bir başka provokasyonu olduğu açıktır.” ifadelerini kullandı.

İlham Aliyev, Azerbaycan'da Soros Vakfı'nın izinin bile kalmadığını da vurguladı.

ulusal.com.tr

aliyev mustafa şentop Ermenistan türkiye azerbaycan