Cuma namazı salgın sonrası ilk kez kılındı

Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Kilis ve Adıyaman'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında yaklaşık 2,5 ay sonra cuma namazı kılındı.

Cuma namazı salgın sonrası ilk kez kılındı

74 gün sonra camiler açıldı, ilk Cuma namazı kılındı.

Salgın nedeniyle uzun süredir kapalı olan camiler 29 Mayıs’ta ibadete açıldı. Herhangi bir risk oluşmaması için de yurdun dört bir yanında tedbirler alındı. İbadet öncesi dezenfekte çalışmaları yapıldı.

Ankara'nın sembolik mekanlarından Hacı Bayram-ı Veli Camii de cuma namazında cemaatle buluştu. Evlerinden getirdikleri seccadelerle ibadet eden vatandaşlar, sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat etti. Cuma namazına Meclis Başkanı Mustafa Şentop da katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da 74 gün sonra ibadete açılan İstanbul’daki Fatih Camisi’nde namaz kıldırdı. Erbaş, Cuma hutbesinde vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Önlemler kapsamında avlusu küçük olan camilerde namaz kılınmadı. Valiliklerin belirlediği meydan, okul bahçesi ve parklarda ibadetler yerine getirildi. Vatandaşların camilere girişlerinde ateşleri ölçülürken, sosyal mesafe kurallarına da dikkat edildi. Maskesiz girişe izin verilmeyen camilerde kurallar gereği yurttaşlar kendi seccadelerini getirdi.

Birçok ilde de yurttaşlar camilerin açılmasını kurban keserek karşıladı.

ulusal.com.tr

koronavirüs cuma namazı