Irkçılık karşıtı gösteriler sürüyor

Fransa ve İngiltere'de ırkçılık karşıtı gösteriler devam ediyor. Ülkelerin başkentleri başta olmak üzere çeşitli kentlerde ırkçılığı ve polis şiddetini protesto etmek için on binlerce kişi sokağa çıktı. Paris'te 26 kişi gözaltına alındı. Londra'da ise sağcılar ve ırkçılık karşıtı göstericiler arasında çatışma çıktı.

Irkçılık karşıtı gösteriler sürüyor

Irkçılık ve polis şiddetine karşı tepki dinmiyor. Fransa ve İngiltere'de sokaklar protesto gösterilerine sahne oldu.

Fransa'da başkent paris ve çeşitli kentlerde binlerce kişi, ırkçılığı ve polis şiddetini protesto etmek için yeniden sokağa çıktı. başkentteki gösteride 26 kişi gözaltına alındı.

Polis, göstericilerin opera meydanı'na doğru yürüyüşe geçmesine izin vermedi. eylemde kısa süreli gerginlik yaşandı. polis, çeşitli maddeler atan eylemcilere biber gazıyla müdahale etti.

Aşırı sağcı Generation Identitaire örgütü üyesi kişiler de meydandaki bir binanın en üst katına "Irkçılık mağduru beyazlar için adalet" yazısı bulunan pankart astı. bunun üzerine binada oturan kişiler, bu pankartı yırtarak örgütün üyelerine tepki gösterdi.

İngiltere'nin başkentinde de gösteriler sürdü. yüzlerce ırkçılık karşıtı gösterici muhtemel bir çatışmayı engellemek için organizatörler tarafından gösteri iptal edilmesine rağmen londra'nın merkezinde toplandı.

Irkçılık karşıtı göstericiler ile aşırı sağcılar arasında yer yer çatışmalar yaşandı. polis olayları kontrol altına almakta zorlandı.

Polisin gösterilerin yerel saatle akşam 17.00'de bitirilmesi talimatına karşın çatışmalar Leicester meydanı'nda ve çin mahallesi'nde devam etti. polis çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı. olaylar Londra'nın merkezinde yer yer devam etti.

ulusal.com.tr

ingiltere fransa ırkçılık