İade iddialarına yalanlama

Türkiye'den İngiltere’ye gönderilen koruyucuyu ekipmanların iade edileceği iddialarına yalanlama geldi. İngiliz hükümeti, malzemelerin kalite testini geçtiğini duyurdu. Açıklamada "önlüklerin az bir kısmı testlerden geçememiş olsa da çoğu kullanım onayı aldı" ifadeleri kullanıldı.

İade iddialarına yalanlama

İngiltere'ye gönderilen malzemelerin iade edileceği öne sürüldü. Londra ve Ankara yalanladı.

Kovid-19 salgınında büyük kayıplar veren İngiltere koruyucu ekipman için Türkiye’de özel bir şirkete sipariş vermişti.

Malzemeler gönderildi. Ancak İngiliz basınında ekipmanların iade edileceğine yönelik iddialar gündeme geldi. İddialara ilişkin İngiliz hükümeti açıklama yaptı. Özel firmadan sipariş edilen 400 bin koruyucu giysiden bir kısmının teslim alındığı belirtildi. Açıklamada, “Bu önlüklerin az bir kısmı, İngiltere'deki testlerden geçememiş olsa da çoğu testleri geçerek kullanılma onayı aldı” denildi.

Ayrıca siparişlerin bir kısmını özel şirket yetiştiremedi. Bunun üzerine Türk yetkililer İngiltere’ye 68 bin tulum daha gönderdi. Bu malzemelerde de sorun olmadığı duyuruldu. İngiltere Hükümet Sözcüsü David Lidington “Bunların hepsi kontrolleri geçti, şimdi personele dağıtılacak” dedi.

İddiaları, İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott da yalanladı. Sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşım yapan Chilcott, “Birleşik Krallık Hükümeti, Türk Hükümeti’ne müteşekkirdir” ifadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanlığı da yaptığı açıklamada ürünlerle ilgili hiçbir sorun olmadığını vurguladı.

ulusal.com.tr

ingiltere türkiye