Gemide esrarengiz kayıp!

İkinci kaptan olarak işe başladı. İlk seferinde sırra kadem bastı. Egemen Atay'dan 19 gündür haber alınamıyor. Gemiye binmesinden 1 gün sonra ortadan kayboldu. Gemi içerisinde ve denizde günlerce süren aramalara rağmen bulunamadı. "İntihar etti" iddiasını sert bir şekilde reddeden eşi Sevil Atay, eşinin ölü ya da sağ bulunmasını istedi.

İkinci kaptan olarak işe başladığı Hollanda Antilleri bandıralı kuru yük gemisinde ortadan kaybolan 33 yaşındaki Egemen Atay'dan 19 gündür haber alınamıyor.

Fas'tan Romanya'ya doğru yola çıkan gemiye Kumkapı'da binerek görevine başlayan Atay'ın izine o günden bu yana rastlanmadı.

Olay, 20 Nisan günü sabah 04.00'te dümeni devralması gereken Atay'ın görevine gelmemesi üzerine ortaya çıktı. Gemi çalışanları ilk olarak Atay’ın kamarasına baktı. Ancak Atay, ne kamarasında ne de geminin ortak kullanım alanlarında bulunamadı.

Olayın ortaya çıkmasının ardından gemide "kayıp acil durum alarmı" verildi. Sahil Güvenlik Ekipleri denizde arama yaptı. Bu sürede gemi Sarıyer'deki Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın karşısına demirlendi. Gemide çalışanlar sorguya çekildi. Atay bulunamayınca gemi tekrar Romanya'ya hareket etti.

Egemen Atay'ın eşi Sevil Atay savcılık ile görüşmek için İzmir'den İstanbul'a gitti. Atay, eşinin intihar etmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

O günden beri korku ve üzüntü içinde eşini bekleyen Atay, eşinin ölü ya da sağ bulunmasını istedi.

Haber: Gizem Güneş

Kamera: Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr