Partilerde seçim hazırlığı

1 Kasım seçimleri yaklaşırken siyasi partilerin genel merkezleri de hareketli. 18 Eylül’de Yüksek Seçim Kurulu’na sunulacak milletvekili aday listeleri ve seçim beyannameleri üzerinde hummalı bir çalışma var. AKP’nin seçim sloganı “ilk günkü aşkla” olacak, CHP “sorunu CHP çözer” vurgusu yapacak, MHP ise “ülkenin geleceğine oy ver” diyecek.

Partilerde seçim hazırlığı

1 Kasımseçimleri öncesinde partilerin yol haritası netleşmeye başladı. Partiler milletvekili aday listeleri üzerinde çalışıyor.

Seçim sloganını “ilk günkü aşkla” olarak belirleyen AKP seçim beyannamesi ve aday tanıtım toplantısını 21 Eylül’de yapacak.

Partinin MKYK ve MYK kadrosunda büyük oranda değişiklikler yaşandı. Bu değişimin milletvekili listelerine de yansıması bekleniyor. Bu hafta aday listeleri üzerine çalışacak Davutoğlu’nun özellikle küçük farklarla vekil kaybettiği Doğu ve Güneydoğu listeleri üzerinde durduğu belirtiliyor.

7 Haziran seçimlerindeki kadın ve genç seçmendeki oy kaybına da çare arayan AKP seçim beyannamesinde kadın ve gençler için daha fazla projeye yer vermeyi hedefliyor.

Davutoğlu’nun seçim mitingleri kapsamında da oyların en fazla düştüğü 30 ile gitmesi planlanıyor.

CHP’de milletvekili aday listelerini hazırlama konusunda daha rahat. Zira partinin ön seçimle gelen vekil adayları birkaç değişiklik dışında değişmeyecek. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da aday listesini YSK’ya sunmadan önce 17 Eylül günü iki kritik toplantıya başkanlık edecek. Bu toplantılar MYK ve Parti Meclisi olacak.

CHP seçim bildirgesinin ise 30 Eylül Çarşamba günü açıklanması bekleniyor. 7 Haziran seçiminde açıklanan bildirgeyi revize eden CHP bu kapsamda yeni bildirgede, "artan terör olayları"na yönelik tespit ve öneriler sunacak. Türkiye’nin içinden geçtiği sürecin bildirgenin giriş bölümünden itibaren ayrıntılı olarak ele alınması ve “sorunu CHP çözer” vurgusunun yapılması planlanıyor.

CHP seçim bildirgesinde, Demokrasi, hukuk devleti, yeni anayasa, sosyal devlet, refahın tabana yayılması gibi başlıkları ön plana çıkaracak. Tüketiciler, gençler, engelliler, üniversite öğrencileri, sanatçılar için de vaatler yer alacak.

Milletvekili aday listesinde fazla bir değişiklik olmayacak MHP’nin de seçim sloganı hazır. MHP seçmenlerine “Ülkenin geleceğine oy ver” olacak.

ulusalkanal.com.tr

chp mhp ak parti AKP seçim genel seçimler 1 kasım