İçişleri Bakanı Soylu: Selefi örgütlerin arkasında bir yapı var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ahmet Mahmut Ünlü'nün "Selefi dernekler silahlanıyor” iddiasıyla ilgili konuştu. Konunun yakından takip edildiğini belirten Soylu, selefi yapılanmalarla ilgili "elimizde 47 dosya var" dedi. Ahmet Mahmut Ünlü'nün 1-2 gün içinde tüm bildiklerini anlatacağını söyleyen İçişleri Bakanı, IŞİD operasyonları ve Anayasa Mahkemesi Başkanı ile ilgili de kritik açıklamalar yaptı.

İçişleri Bakanı Soylu: Selefi örgütlerin arkasında bir yapı var

Kamuoyunda Cüppeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün “2 bin selefi silahlanıyor” iddiası ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan açıklama geldi.

Özel bir televiyon kanalına konuşan Soylu, selefi derneklerle ilgili 47 dosya olduğu bilgisini verdi. Yanında getirdiği dosyalardan birini açarak içeriğini gösterdi.

“Selefi derneklerin arkasında bir yapı var” dedi ancak ayrıntı vermedi. Ahmet Mahmut Ünlü’nün de 1-2 gün içerisinde bu yapılanmalara ilişkin bildiklerini anlatacağını söyledi.

2020'de IŞID'in 152 terör eylemi engellendiğini ve 26.8 ton bomba ele geçirildiğini söyleyen Bakan Soylu, terör örgütünün bir sözde emirinin daha yakalandığı bilgisini paylaştı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan arasındaki polemiğe de değindi Bakan Soylu… Arslan'ın bir dönem Polis Akademisi Başkanlığı yaptığını hatırlattı. Arslan'ın başkanlığı dönemindeki emniyet mensuplarının önemli bir kısmının FETÖ'den ihraç edildiğine dikkat çekti.

Soylu’ya, siyaseti ne zaman bırakacağına ilişkin daha önceki açıklamaları da soruldu. İçişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra siyaset yapmayacağını yineledi.

ulusal.com.tr

süleyman soylu ahmet mahmut ünlü Selefi dernek Cüppeli Ahmet