Salgına karşı yeni önlemler alındı

Salgına karşı yeni önlemler alındı. İçişleri Bakanlığı kararınca kuaför ve güzellik merkezleri kapatıldı. Ayrıca toplu asker uğurlama törenlerine de geçici olarak izin verilmemesi istendi.

Salgına karşı yeni önlemler alındı

İçişleri Bakanlığı koronavirüse karşı aldığı önlemlere yenilerini ekledi.

"Koronavirüs Tedbirleri" konulu genelge 81 il Valiliği'ne gönderildi.

Virüs tedbirleri kapsamında berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin faaliyetleri saat 18.00 itibariyle geçici süreliğine durduruldu.

Askere alma süreci kapsamında da toplu uğurlamalara izin verilmemesi istendi. Aksi halde riskin artacağı belirtildi. Vatandaşlardan daha özenli olmaları istendi.

Bakanlık, daha öncede umuma açık yerlerin faaliyetlerinin durdurulması, düğün, konferans, seminer gibi toplantıların geçici süreliğine ertelenmesini istemişti.

Tarım ve Orman Bakanlığı da tedbirleri artırdı. Park ve mesire alanlarında piknik ve mangalın yapılması yasaklandı. Bakanlık, sosyal mesafe korunarak yürüyüş yapılabilir dedi.

Önlemler kapsamında ulaşıma da kısıtlama getirildi. SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ bugünden itibaren 22 ülkeye ek olarak 46 ülkeye daha uçuşları durdurma kararı aldı.

Kuzey Makedonya, KKTC, Moğolistan, Kamerun, Tayvan, Kanada, Slovenya, Çad, Kolombiya, Sri Lanka, Çekya, Fas, Çibuti, Dominik Cumhuriyeti, Nepal, Peru, Ekvator, Panama, Ekvator Ginesi, Finlandiya, Nijer, Guatemala, Macaristan, Hindistan, Fildişi Sahili, Ürdün, Kazakistan, Kenya, Kosova, Kuveyt, Letonya, Lübnan yasaklı ülkeler arasına girdi.

ulusal.com.tr

içişleri bakanlığı