İstanbul'da 2013 yılında kapatılan banliyö hatları hala açılmadı

İstanbul'da 2013 yılında kapatılan banliyö hatları hala açılmadı. Banliyölerdeki çalışmanın 2015 yılında bitirileceği açıklanmıştı. Oysa, bırakın çalışmanın tamamlanmasını, daha bir çivi dahi çakılamadı. 2018 hedefinin belirlendiği banliyö hatlarında her gün binlerce insan taşınıyordu.

İstanbul'da 2013 yılında kapatılan banliyö hatları hala açılmadı

Yenileme çalışmaları nedeniyle en son 2013'te sefer yapıldı İstanbul Banliyö hattında. Yapım süresi 24 ay olarak belirlenen yenileme çalışmalarının 2015 yılının Haziran ayında sonuçlandırılması planlanmıştı.

Aradan geçen 2 sene içerisinde raylar kaldırıldı ama proje bir türlü başlamadı.

Projeyi üstlenen firma maliyeti arttığı için 2014 yılında inşaat faliyetlerini durdurdu. Bir türlü tamamlanamayan hat için Ulaştırma Bakanlığı firmaya ek süre verdi. Ama yine olmadı.

Son olarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, projenin Gebze ayağının 2016'nın sonunda, Halkalı hattının ise 2018'de biteceğini açıkladı.

2013 yılından önce her gün binlerce yolcunun taşındığı hat şimdilerde sessizliğe gömülmüş durumda. Rayların söküldüğü eski tren yolunun bulunduğu güzergah adeta bir patika yol görünümünde. Haydarpaşa Garı'nın önüne çekilen eski banliyö trenlerinin sessiz bekleyişi ise 2013 yılından bu yana sürüyor.

ulusalkanal.com.tr

istanbul