PKK yöneticisi öldü

PKK'nın Muş, Diyarbakır ve Bingöl bölge sorumlusu İbrahim Erbay Ayn El Arap'ta girdiği çatışmada öldürüldü. "Yılmaz" kod adlı Erbay'ın 2009-2013 yılları arasında bölgedeki saldırıların talimatını verdiği ortaya çıktı. Şırnak'ta ise polis evine saldıran PKK'lılar polisle girdiği çatışmada öldürüldü.

PKK yöneticisi öldü

PKK'nın Muş, Diyarbakır ve Bingöl bölge sorumlusu İbrahim Erbay Ayn el Arap'ta IŞİD ile girdiği çatışmalarda öldürüldü.

"Yılmaz" kod adlı Erbay, IŞİD'le çatışan PYD'ye destek için Suriye'nin Ayn El- Arap bölgesine geçmişti. Ancak çatışmalarda ağır yaralandı.

Yaralı PKK yöneticisi Şanlıurfa'ya getirildi. Beraber geldiği 5 kişi ile Suruç'taki bir hastande tedavi görüyordu. Ancak PKK'lı İbrahim Erbay, öldü. Erbay'ın, 2009-2013 yılları arasında bölgedeki silahlı eylemlerin talimatlarını verdiği ortaya çıktı.

Şırnak'ta ise polise evine saldıran 1 PKK'lı polisle girdiği çatışmada öldürüldü. Açıklamayı Genelkurmay Başkanlığı yaptı.

Açıklamaya göre; Silopi ilçesinde polisevini tarayan 4-5 kişilik PKK'lı grubu polis ekipleri takibe aldı. Takip edilen PKK'lılar polise ateş açtı. Polis ateşe ateşle karşılık verdi. Çatışmada bir terörist öldürüldü.

Muğla'nın Milas İlçesi'nde de bir ortaokulun bahçesindeki Atatürk büstüne kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saldırı düzenlendi. Büstün toprakla kaplandığını gören okul görevlileri, durumu polise bildirdi.

Büst temizlenirken, polis okul çevresindeki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Soruşturma başlattı.

ulusalkanal.com.tr