Erdemir'de anlaşma sağlandı

Toplu sözleşme görüşmelerinin tıkandığı Erdemir'de anlaşma sağlandı. 4 bin 700 işçi adına Türk Metal Sendikası ile işveren örgütü MESS arasında yapılan görüşmeler, işçinin zaferiyle sonuçlandı.

Erdemir'de anlaşma sağlandı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren ERDEMİR ile Türk Metal Sendikası arasındaki 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları ile Türk Metal Sendikası arasında 4 bin 700 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri tıkanmış, sendika Yöneticileri masayı terketmişti.

Saatlik ücrete 3 lira zam isteyen yaklaşık 3 bin işçi, aileleri ile birlikte grev kararını Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası'na astı.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın Ankara’daki binasında dün bir araya gelen taraflar, pazarlık görüşmelerine devam etti.

Türk Metal Sendikasından yapılan yazılı açıklamada Erdemir yöneticileri ile anlaşmaya varıldığı duyuruldu.

Anlaşma sonucuna göre, işçinin saat ücretine ilk altı ay 2 lira 20 kuruş, 2.3. ve 4. altı aylarda ise enflasyon oranında zam geldi.

Sosyal haklarda %13 artış sağlanan sözleşmede Erdemir, Tamamlayıcı Sağlık Hizmetlerinde ise ayakta ve yatarak tedaviyi kabul etti.

ulusalkanal.com.tr