Venezuela Sinema Günleri başladı

Amerikan emperyalizmine karşı direniş sergileyen Venezuela'ya ilişkin Ankara'da "Sinema Günleri" başladı. Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen etkinlik kapsamında 10 Nisan'a kadar her gün Venezuela'ya ait bir sinema filmi yayınlanacak. Etkinlik açılışında konuşan Venezuela Ankara Büyükelçisi Jose Bracho Reyes, filmler için özenli bir seçim yaptıklarını söyledi

Venezuela'nın Ankara Büyükelçiliği başkentte "Sinema Günleri" adıyla bir etkinlik başlattı.

Etkinlik için bir açılış töreni yapıldı. Türk diplomatların katıldığı törende Küba ve Filistin büyükelçileri de yer aldı.

Törende konuşan Venezuela Ankara Büyükelçisi Jose Bracho Reyes, Venezuela'yı her yönüyle anlatan filmleri özenle seçtiklerini söyledi. Reyes “Toplamda 5 filmimiz var. Gerçekten enteresann filmler.. Hem anlatımından hem de estetik açıdan oldukça güzel önermeleri olan filmler… Ve aynı zamanda bu filmler Türk sinema izleyicisine Venezuela hakkında çok daha farklı bir fikir verecek” dedi.

Büyükelçi Reyes, iki ülke ilişkileri hakkında da şöyle konuştu: “Türk halkından aldığımız muazzam kardeşlik duyguları bize de sürdürdüğümüz savaşta inanın güç veriyor. Bolivarcı Venezuela halkı da nerede hangi koşullar olursa olsun daima Türk halkının yanında olacaktır.”

Büyükelçinin konuşmasının ardından Meksikalı yazar Juan Rulfo'nun hayatının anlatıldığı 1985 yapım film izlendi. Etkinlik 10 Nisan'a kadar devam edecek.

ankara Venezuela sinema günleri