İBB'nin Topçu Kışlası rüyası!

Taksim'e Topçu Kışlası yapma hayali bitmedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki 4 yılı kapsayan strateji planlarında Gezi Parkı bölgesine bir kışla kondurdu. Bölgeye kışla değil Alışveriş Merkezi yapılacağını söyleyen İl Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a da tepki gösterdi. Sağlam, "yeşil alanı katletmek için dünyanın neresinde halk oylaması yapılmış" diye sordu.

Strateji planı adı altında yer alan proje Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylandı. Muhalafet partilerinin temsilcileri itiraz etti ama nafile...

Projenin gündeme gelmesinden iki gün sonra bir gece yine Gezi Parkı'na iş makineleri girdi. Ama, "otobüs durağı" denildi ama İstanbullu ikna olmadı, proje durduruldu. Endişelere yanıt vermek için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kameralar karşısındaydı.

"Söz konusu projeye ilişkin, mahkemenin vereceği yapılamaz kararı doğrultusunda projenin iptali, yapılabilir kararı doğrultusunda ise yeniden değerlendirme ve yapılması yönünde karar alınması halinde bile halkoylamasına gidilmesi yönündeki irade geçerlidir"

Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki o tartışmalı toplantıyı anlatan CHP'li üye Hakkı Sağlam, Gezi Parkı'na Alışveriş Merkezi yapılmak istendiğini söyledi.

Şimdilik sular durulmuş görünüyor ama anlaşılan o ki hükümet Topçu Kışlası Projesi'nden vazgeçmedi.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN

KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr