Ses kaydı savaşları

AKP ile cemaat arasındaki savaş, karşılıklı yayınlanan ses kayıtlarıyla sürüyor. Bu kez de Hüseyin Çelik, Taner Yıldız ve Yalçın Akdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları sosyal medyada yayınlandı. 3 ismin görüştüğü kişi ise Habertürk'teki Mehmet Fatih Saraç.

Ses kaydı savaşları

AKP ile cemaatin karşılıklı ses kaydı savaşında yeni skandallar ortaya çıktı. Sosyal medyaya ardı ardına yüklenen görüşme kayıtlarının Hüseyin Çelik, Taner Yıldız ve Yalçın Akdoğan'a ait olduğu iddia edildi.

Görüşmelerde Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından bizzat talimat aldığı iddia edilen Mehmet Fatih Saraç Habertürk'teki misyonunu ifade ediyor.

Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik, Saraç'ı arayarak "yeni misyonun hayırlı olsun" sözleriyle konuşmaya başlıyor. Saraç, Çelik'ten Habertürk'te ne yayınlanmasını istiyorsa kendisine önceden bildirilmesini rica ediyor. Başbakan'ın da yeni misyonunu bildiğini söyleyen Saraç, Habertürk yöneticileri Kenan Tekdağ'ın ve Fatih Altaylı'nın kendi emrinde çalıştığını anlatıyor.

Saraç, Enerji Bakanı Taner Yıldız'la görüşmesinde ise Başbakanlık Konutu'na gittiğini ve Habertürk'teki misyonu üzerine konuştuğunu anlatıyor. Başbakan'ın kendisine talimatlar verdiğini anlatan Saraç, Taner Yıldız'a Habertürk'teki durumunu "sizin bakanlıktaki pozisyonunuz gibi" benzetmesiyle açıklıyor.

Saraç konuşmasında 34 yurttaşın öldüğü Uludere olayını görmediklerini övünerek anlatıyor ve Başbakan'ın bundan duyduğu memnuniyetten söz ediyor.

Saraç'ın Başbakan'ın Başdanışmanı AKP milletvekili Yalçın Akdoğan ile konuşmasında da Akdoğan'ın kendisiyle Erdoğan arasında aracı olacağını, talimatı bizzat Erdoğan'ın verdiğini anlatıyor. Akdoğan'dan Habertürk'te yapılacaklar için bizzat irtibat halinde olmayı talep ediyor.

Akdoğan, Saraç ile bir diğer konuşmasında ise Meclis'te CHP'lilerin konuşmasının Habertürk'te verilmesini eleştiriyor. "Biz Meclis TV'yi kapattırıyoruz kimse görmesin diye siz canlı Meclis'i veriyorsunuz" ifadelerini kullanıyor. Saraç ise durum nedeniyle özür diliyor, ne zaman arkasını dönse Habertürk'te bunların yaşanmasından şikayet ediyor.

ulusalkanal.com.tr